fbpx

Търсят кандидати за една от най-добре платените професии у нас

Нови служители през есента ще търси „Ръководство въздушни полети“ (РВД), като втората сесия за годината за подбор на кандидати ще започне на 1 септември, става ясно от официално съобщение. В него се посочва, че документи на желаещите да станат ръководители на полети ще бъдат приемани до 15 октомври.

През пролетта от РВД отново проведоха такава кампания, в рамките на която са се включили общо 240 души, а от тях 17 вече за започнали своето обучение, пише money.bg.

От информацията на сайта на РВД става ясно, че отсяването на кандидатите става на 6 етапа – подбор на документи, тест по английски език, тест FEAST (специализиран тест за удостоверяване на това дали желаещите имат неоходимите качества и умения за работата), медицинска годност, практически упражнения на симулатор и интервю.

Изискванията към кандидатите включват висше образование със степен „бакалавър“ и добро ниво на английски език. Също така те не трябва да са навършили 30 години преди подаването на документите.

Този път от РВД са започнали успоредно и кампания на страницата си във Facebook, където заинтересованите ще могат да задават различни въпроси, свързани със задълженията на ръководителите на полети.

 

 

Специалистите в държавното предприятие са сред най-добре платените в страната, което го прави едно от желаните места за намиране на работа. Официална информация за размера на възнагражденията там липсва.

Според одит на Сметната палата обаче, който беше публикуван в края на миналата година, към 2015 година разходите за заплати в РВД възлизат на повече от 109 милиона лева. Тогава наетите на трудов договор са 1064 души, което прави средно възнаграждение от 8500 лева.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!