fbpx

Търновец е двойник на Брон от сериала „Игра на тронове“

СЦЕНИЧНИЯТ МЕХАНИК В МУЗИКАЛНО-ДРАМАТИЧНИЯ ТЕАТЪР „КОНСТАНТИН КИСИМОВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО БОРИСЛАВ БУНОВ СЕ ОКАЗА ДВОЙНИК НА НАЕМНИКА БРОН ОТ „ИГРА НА ТРОНОВЕ“. Без да разбере дори, Борислав е попаднал в списъка с българи, които много приличат на някои от героите в сериала, който се излъчва в цял свят, пише www.borbabg.com.

„Видях се на снимка из интернет и по вестниците, така разбрах, че много приличам на Брон, който бил наемник. Но повече за героя не знам, защото не гледам „Игра на тронове“, признава Бунов.

Снимката, с която той се е прочул, е правена на „Калоянова крепост“ преди няколко години, когато той и колегите му често ходели, за да изнасят представления там. Облечен е като български воин и дори и облеклото му е подобно на това, с което Брон играе в троновете.

Има обаче епизодични роли в два филма – единият е „Последният бей на Балканите“, другият е сръбският „Чизмаши“.

Повече от всичко обаче сценичният механик Борислав Бунов обича сцената и често излиза на нея в малки роли или като статист. Казва, че театърът е в кръвта му и е тръпка да преминава дори по сцената.

Бунов работи в търновския театър от 1978 г. Обикновено е зад сцената и заедно с колегите си минава под общия знаменател „Технически служби” или „Сценични работници“. Познават всеки сантиметър от сцената, всичко под нея и над нея. „Ние сме носачи, товарачи, разтоварачи, помагаме на реквизиторката, когато не може да се справи с целия реквизит. В общи линии сме момчета за всичко”, обобщава картината Борислав. Той е звезда сред сценичните работници именно заради ролите си на сцената. Води се по служба сценичен механик, но както сам си призна, работи много неща.

Преди да се отдаде на изкуството, той учил в медицински институт, обаче го скъсали на някакви изпити. Помотал се няколко дни да осмисли провала си и докато отивал към киното, видял обява, че театърът търси сценични работници. Изгледал си филма и отишъл в театъра да провери дали го искат. Те го поискали и той зарязал медицината, за да тръгне по пътя на баща си, който е артист.

Първата му роля в Търново му дал режисьорът Младен Киселов в „Процесът против богомилите”. Оттогава помни само как му треперели коленете от страх. После се отпуснал и даже започнал да върти номера на останалите си колеги, за да бъде на сцената и зад нея още по-забавно.

С. БОЯНОВА

Сн. личен архив

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

error: Content is protected !!