fbpx

Търновецът Кирил Маджаров в Лондон: „Брекзит води Англия към пропаст“

www.borbabg.com

Над 50 000 са българите, живеещи, учещи и работещи във Великобритания. Пребиваването им там обаче е под въпрос и всички те са застрашени от връщане у нас заради брекзит. Уточняването и процедурите по излизането на Англия от Европейския съюз създаде смут и хаос на острова и в момента е най-коментираната тема там, увери Кирил Маджаров от старата столица, който от 4 години живее в кралството. Младият мъж сподели, че хората на острова не спират да обсъждат възможните сценарии след брекзит и мнението им е единодушно, че страната отива към дълбока пропаст.

Кирил е популярно име във Велико Търново, тъй като в младежките си години се занимавал с рап музика и се подвизавал под псевдонима КС. Заедно с негови колеги създал песен, посветена на кандидатурата на областния град за Европейска столица на културата.

За разлика от повечето хора 29-годишният мъж напуснал България не с финансова мотивация, а от любопитство. Искал да опознае нови страни, да види свят и да пътува. Първо бил в Испания и Италия, но тези държави не му допаднали и се отправил към Обединеното кралство. Бил запленен от пръв поглед от Великобритания, допаднал му дори чудатият климат и веднага взел решението да остане там. На мнение е, че човек или се влюбва в страната, или никога не свиква с нея. Не след дълго пък стигнал до заключението, че дори с минимална работна заплата в Англия човек може да си позволи приличен начин на живот. Запознал се с много хора и си отворил своя фирма за транспортни услуги и логистика. Смята, че там има широко поле за развитие и мечтае един ден, когато събере достатъчно капитал, да се върне у нас и да приложи всичко научено и спечелено в свой бизнес. Плановете му обаче може да не се сбъднат, както ги е замислил, тъй като на дневен ред в страната е брекзит.

„В Англия живеят хора от над 12 националности. Темата вълнува всички, не само чужденците като мен. Местните хора едва сега осъзнават пред каква финансова и политическа криза е изправена страната. Иначе правителството обеща, че ще гарантира правата на емигрантите, но нищо не е сигурно. Смятам, че брекзит води Англия към пропаст, ако се случи. Аз не се чувствам готов да се върна в България”, признава Кирил.

Той посочи, че в момента пред Англия има три варианта. Първият и най-лош – да напусне ЕС без сделка, вторият – да се откаже от излизане от съюза по чл. 50 и третият – да организира нов референдум.

29-годишният търновец смята, че британците изобщо не са били информирани за последиците от напускане на ЕС и ефектът вече е налице. Много световни компании са изтеглили седалищата си от Лондон, което е донесло огромни финансови загуби, паундът се е сринал и т.н.

Кирил се надява все пак да бъде открит вариант за споразумение между Великобритания и ЕС, чрез който чужденци на острова да продължат да пребивават. Мечтата му е един ден да се върне в България с достатъчно средства, с които да отвори място, подобно на зоопарк, в което да приюти бездомните кучета.

Галина ГЕОРГИЕВА

Не се притеснявайте ,който е законно там ,за него опасност няма и нищо няма да се промени ! За незаконно пребиващите ,а те не са малко, може би ще има някакви по-строги мерки ! И не съжалявайте за ЕС,той така или иначе скоро отива в историята !

ЩОМ ЩЕ ОТВАРАШ КУЧКАРНИК ПО ДОБРЕ НЕ СЕ ВРЪЩАЙ ТУК

И аз млади човече съм на същото нмение както г- н М. Геновски. Добре си помисли!

До кучешкия приют трябва да отвори врати и приют за бездомници,клошари и скитници,з защото те станаха по–вече от бездомните кучета.

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Всички участници в един епизод събира „Бригада нов дом“

Кадри БТВ Последният епизод всъщност ще е епизода за проглеждането, това, което всъщност е посланието на предаването, анонсира Мария Силвестър финалната история от „Бригада нов дом“. В него участие взимат всички семейства, на които бригадата помогна да си стъпят на краката. За проглеждането отвъд ограниченията, отвъд бариерите, отвъд всичко невъзможно, …

Блиц Новини
Йоана след „Ергенът”: Алек ме заблуди

кадри bTV Стюардесата Йоана, която отпадна от „Ергенът” на крачка от големия финал, заяви, че е била заблудена от Алек. Тя директно призна, че приятелят на майка ѝ е трябвало да го унижи при родителската среща, като го бутне в басейна, както е искал. Отвъд разочарованието, Йоана коментира, че Алек …

Блиц Новини
Подкрепа за Чоткин преди големия финал на Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Остана само да видим финалното готвене на двамата претенденти за голямата награда от 100 000 лв. Двамата готвачи, които ще се борят за нея в големия финал на „Хелс Китчън“ са талантливият Чоткин и изненадата на сезона Станислав. Димитър напусна кухнята на Ада завинаги на престижното трето …

error: Content is protected !!