fbpx

Търговците на горива хвалят Бойко Борисов, написаха му писмо с благодарности

От Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива изпратиха горещо писмо до премиера Бойко Борисов с благодарности за действията на правителството в борбата със „сивия“ сектор в търговията с горива.

„В последния месец между нашето сдружение и воденото от Вас правителство се създаде атмосфера за водене на конструктивен диалог за борбата със „сивия“ сектор. Вашите действия показват, че сме на една страна. Ние от НСТПГ оставаме на твърдата позиция, че ще се борим против „сивия“ сектор в търговията с горивата“, посочват в писмото си от Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива, съобщи „Дунав Мост“.

От там добавят, че скоро ще внесат в Министерството на икономиката един Закон за изменение и допълнени сега действащия Закон за горивата, в който основната цел ще бъде да противодейства н сектор във вноса, износа, производството и търговията с горива. „И не на последно място казваме, че ще работим в полза на потребителя, бизнеса и икономиката“, посочват те.

Ето и пълния текст на писмото им, адресирано до премиера:

„Един милиард лева липсващи в бюджета от „сивия“ сектор в търговията с горива. Тази тема е актуална вече близо година. Законотворци написаха Закон, с цел да върнат този милиард бюджета. Закон, който преди да влезе в сила се провали. Това официално бе признато от българското правителство. На 21.01.2019г. Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива свика своя пресконференция в БТА. Там, чрез широката публика от журналисти и медии, предложи задача за 1 милиард лева. Задачата съдържаше неоспорими от Агенция „Митници“ и се търсеше решение – къде се формира „сивия“ сектор, формиращ от 1 милиард лева за държавата от търговията с горива.

На 08.02.2019г. в пресконференция в Министерски съвет, лично Премиера на Р България, г-н Бойко Борисов даде отговор на за Премиерът Борисов, мобилизирайки всички служби, отговорни за контрола на влизащите и излизащите горива, показа как, чрез видеонаблюдение ще се осъществява контрола по то енергиен продукт /горивата/, като даде ясно да се разбере, че с решаването на този проблем се спре изтичането на въпросния милиард.

Г-н Борисов, Ние, от Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива сме Ви благодарни, че оглавяваното от Вас правителство даде ясен и точен отговор, къде може да изтича мили държавата, формиран от „сивия“ сектор при търговията с горива. В последния месец между нашето сдружение и воденото от Вас правителство се създаде атмосфера за водене на конструктивен диалог за борбата със „сивия“ сектор. Вашите действия показват, че сме страна. Ние от НСТПГ оставаме на твърдата позиция, че ще се борим против „сивия“ сектор в търговията с горивата. И в така създадената атмосфера на диалог, искаме да кажем, че скоро ще внесем в Министерството на икономиката един Закон за изменение и допълнени сега действащия Закон за горивата, в който основната цел ще бъде да противодейства н сектор във вноса, износа, производството и търговията с горива. И не на последно място казваме, че ще работим в полза на потребителя, бизнеса и икономиката“.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
„Бягство към победата“ 2 очаква нови приключенци

Кадри „Шоуто на Слави“ архив Едно позабравено шоу от далечната вече 2009 година стартира отново в ефира на БТВ. Тогава то бе част от „Шоуто на Слави“, сега също се продуцира от Евгени Димитров. Кастингът е вече отворен и желаещите да се впуснат в приключението могат да се запишат за …

Блиц Новини
Михаела успя да направи всички свои врагове в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Провал след провал в червената кухня и непрекъснатите караници на висок тон взеха жертва и това е Кирил, който се превърна в поредния елиминиран готвач. Участникът влезе с висока заявка и впечатляваща биография, но така и не показа какво може. Кирил бе сред основните виновници за провалената …

Блиц Новини
Въпрос за планети провали Радо от Сливница в „Стани богат“

Кадри бТВ Радослав Иванов от Сливница достави удоволствие на зрителите с играта си в „Стани богат“ тази вечер. Радо, който изгражда системи за видеонаблюдение и прави исторически възстановки на ключови битки от българската история, не се затрудни с първите пет въпроса и стигна лесно до първата си сигурна сума от …

error: Content is protected !!