fbpx

Трябва ли да има допълнителни тестове за възрастните шофьори?

източник: Нова телевизия

Идеята възрастните шофьори да преминават по-често през обстойни физически и психологически тестове, за да имат право да шофират, разбуни духовете през последните седмици. Категорично не става въпрос за отнемане на шофьорски книжки, като темата е все още единствено на етап обсъждане. „Предложението е неофициално“, каза през седмицата председателят на Държавната агенция по безопасност на движението по пътищата Малина Крумова.

„На фона на това, че в България се твърди, че 95% от ПТП-тата са по вина на шофьорите, с което ние не сме съгласни, навсякъде в Европа статистиката е 60%, трябва да се предприемат мерки тези хора, които съответно създават предпоставките да бъдат подложени на някакво допълнително обучение или тестове”. Това коментира пред „Събуди се” по Нова телевизия Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

 

Според него обаче дали наистина статистиката у нас е такава, трябва да покаже анализ, който към момента не се прави. „Може би най-голямата отговорност на новата агенция е да се направи анализ за ПТП-тата и дали те са направено поради незнание или поради други причини”, посочи още той.

„Позицията на нашата асоциация е „за” със съответните условности. „За” сме, защото подкрепяме идеята като имаме предложение за корекция, което кореспондира със сегашното изискване на закона”, коментира Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилисти.

„И в сегашния закон пише, че когато водач извърши немаловажно престъпление, поради непознаване на правилата за движение, той трябва да бъде изпратен на проверовъчен изпит и когато го издържи, му се връща свидетелството за управление. Ако КАТ досега спазваше изискването на този член от закона, може би нямаше сега да говорим за необходимост от допълнително обучение”, коментира още той.

Чудят
Се
Откъде
Да
Измъкнат
Пари
И
На
Някой
Жена
Му
Се
Чука
С
По
Възрастен
И
Хоп
Отмъщение
За
Всиччки
Статистиките
Ги
Пишат
На
Масата
Пияни
Докога
Ще
Търпим
Разни
Боклуци
Бойко
Оправяи
Ги
И
Ти
СиП
Си
На
Вьзраст
Ако
Не
Време
Е
За
Голям
Проблем

КАТЕГОРИЧНО НЕЕЕЕЕЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОВА Е ДИСКРИМИНАЦИЯ КЪМ НАЙ-ОТГОВОРНИТЕ УЧАСТНИЦИ ПО ПЪТИЩАТА ! ЗАСРАМЕТЕ СЕ И ОСТАВЕТЕ ХОРАТА НА МИРА ! ЯСНА ЛИ СЪМ ?

ТОГАВА ВСЕКИ ПОЛИТИК ДА МИНАВА ПСИХО ТЕСТ И ДА ВЗЕМА УДОСТОВЕРЕНИЕ ОТ ЛУДНИЦАТА ,ЧЕ НЕ Е ОСВИДЕТЕЛСТВАН ,ОСВЕН ТОВА И СВИДЕТЕЛСТВО ЗА СЪДИМОСТ И ДОКУМЕНТ ОТ СЪДА ,ЧЕ И В МОМЕНТА НЕ Е СЛЕДСТВЕН !

АЗ ОТ 40г УПРАВЛЯВАМ МПС И НЯМАМ НИТО ЕДИН АКТ И НАРУШЕНИЕ И ЗАТОВА ИМАМ ЗЛАТЕН ТАЛОН ! И ЗА ,,НАГРАДА,, – ТЕСТ ! ВИЕ СТЕ ЛУДИТЕ ,НЕ НИЕ ! АМАН ОТ КУХИ ЛЕЙКИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ! ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ !

нали СБА и други се чудят от къде пари

Няма и статистика колко възрастни са причинили катастрофа? И колко млади?
Моля, не подценявайте опита !!!

6 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

error: Content is protected !!