fbpx

Топновини: Да си Светльо Костов в БНР и да взимаш над 50 000 лв. за по-малко от два месеца

Да работиш в Българското национално радио, да си му генерален директор и да си правиш каквото поискаш не изглежда най-правилното, на което можем да сме свидетели.

Какво имаме предвид – БНР е медия с национално значение, на държавна издръжка и има определени правила, норми и закони, към които трябва да се придържа всеки един неин служител, независимо от длъжността и отговорността, която носи.

Тогава, когато не си като другите си длъжен и така да се държиш. Когато цялото общество си отделя от възнаграждението, независимо какво е то и под каква форма – било то заплата или пенсия, няма как да се подиграваш с обществото и да си мислиш, че ще останеш безнаказан, поради една или друга причина, както и с всички, с които работиш.
Националната сигурност или финансирането на БНР са приоритет за Светослав Костов?

В края на миналата седмица ви информирахме, че генералният директор на БНР Светослав Костов е поискал бюджетът за 2020г. на радиото да бъде увеличен с 12 млн. лв.

По информация на ТОПНОВИНИ, генералният директор сам си е предложил и одобрил сума в размер на над 50 000 лв., която е получил за по-малко от два месеца на тази длъжност.

Тази изумителна сума е всичко останало, но не и нормална заплата.

До къде може да стигне наглостта на човек на подобен пост и злоупотребата със служебното му положение, можем само да гадаем. Така, първата стъпка в този евтин водевил е осигуряването на доход от над 50 000 лв. за първите два месеца на високия пост.

Втората стъпка е рязкото искане за увеличение на бюджета с допълнителни 12 млн.лв., които никому не е ясно за какво ще бъдат иразходвани, за служителски възнаграждения, за допълнителни хонорари, за ново оборудване или за лични облаги… В такива ситуации, ако не се вземат мерки и действията не бъдат незабавно пресечени, последствията ще бъдат с мащабен и за съжаление отрицателен знак. Нужно ли е да сме свидетели и да не вземем отношение, когато наблюдаваме докъде може да стигне човешката лакомия и злоупотреба с влияние.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Ники Кънчев: Жена ми заплаши, че ще ме остави на улицата

Кадри: бТВ Водещият на „Стани богат“ Ники Кънчев започна по необичаен начин телевизионната игра тази вечер. Той определи себе си като мислител и разкри какво му е заръчала неговата половинка. „Жена ми днес ме изпрати с думите: Не се прибирай, ако не дадеш най-после тези 100 000 лева на някой …

USA news
Do not dye Easter eggs this color

Easter is coming – that means it’s time to think about dyeing eggs. Traditionally, the best colors are red, burgundy and orange. Church does not forbid painting one of the main symbols of Easter in other colors, but it is better to avoid using dark shades. What colors are eggs …

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

error: Content is protected !!