fbpx

Томислав Дончев разкова Нинова и БСП. Дали ще се съвземат пак? Тя говори, че

Вицепремиерът Томислав Дончев коментира в сутрешния блок на „Нова телевизия“ горещата политическа тема с обрата в позицията на управляващата партия относно изборите и преференциалния вот.

„В политиката много аргументи могат да бъдат намерени за всичко. Петъчнното решение за прага на преференциите беше грешка. По-добре е грешката да бъде поправена, вместо да се продължи на инат. Винаги се случват грешки, включително и вие в ефира като водите можете да направите грешка, тип лапсус“, каза Дончев, обръщайки се към водещия Виктор Николаев.

„По-важно е желанието и волята на гражданите. Особено усещането, че някой ти взима правото да решаваш. Първият и най-солидният аргумент за обрата в позицията е, че това е лош сигнал за българските граждани. Естествено, компромисът не трябва да минава граници. Ние не сме правили отстъпки пред левицата, а пред гражданите. Тя опозицията винаги ще е недоволна. Убеден съм, че на левицата дори да бъдат удовлетворени всичките й искания, утре ще постави други“, заяви Дончев.

Той коментира и думите на Корнелия Нинова, която обяви, че БСП иска машинно гласуване, тъй като протоколите от изборните секции могат да бъдат манипулирани. „Госпожа Нинова говори работи, на които тя сама не си вярва. Който е участвал в избори, знае, че тези неща не могат да се случат. Как да се подправи протокол, като в комисията има и техен представител. Има взаимен контрол. Машинното гласуване е хубава тема. Аз от една страна го харесвам, то дава шанс да се махнат част от техническите грешки, свързани с броене на резултати. Но пък и темата сигурност е голяма спънка за машинно гласуване. И в чужбина има такива проблеми. Две държави се отказаха от него. На ниво технология не е проблем. Технически е възможно всички машини да са вързани в мрежа и в 20 ч. да имаме резултата. Но има и възможност за електронна атака от хакери, например. Ако някой удари изборния процес, това може да означава конституционна криза. Самата мисъл, че изборният резултат зависи от технологията на изборите, е грешна. Тя зависи от гражданите“, обясни той.

„Една голяма партия от 100 000 човека е сложен за управление механизъм. Можем ли да гарантираме, че всички са безкрайно мотивирани, че няма да има глупости, които да дискредитират всичко останало добро, което е направено. Корупция има, това е факт. Има и в частния сектор, и в публичния сектор. Тя няма да се реши ако е само проблем на държавата, тя е проблем на оществото. Няма само такъв, който е взел, а има и такъв, който дава“, завърши вицепремиерът.

Дрън дрън, видяха дебелия и заден ход , така или иначе дните им са преброени , хората ги намразиха пределно, плачат за Албански сценарий, нямат наядане, лакомии не се намразиха ТЕ и подложите им, мамка им долна….

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!