fbpx

Томислав Дончев: Всеки недоволен гражданин се мисли професор и изказва мнението си в интернет

Вицепремиерът призова кметовете да обръщат повече внимание на гражданите и да търсят тяхното мнение по ключови проекти.

С три основни препоръки се обърна вицепремиерът Томислав Дончев към общините в България. Той е гост на заключителната конференция на Националното сдружение на общините, която се провежда в Боровец.

По думите на Дончев е много важно кметовете да съобразяват проектите си не само с експертите, но и с обществото.

“Случва се да правим чудесни неща, хвалени от експерти, но това не е достатъчно, ако гражданите не разбират защо го правим. Всеки недоволен гражданин има самочувствие днес на професор по икономика и изказва мнението си в социалните мрежи, затова и мнението на обществото трябва да се търси“, каза Дончев пред БНТ.

Дончев изтъкна, че все още в страната не се мисли на регионално ниво, тоест проектите или не надхвърлят общините или са на ниво държава. Това е и една от причините за забавянето на икономическият растеж, по който България е на първи места в Европа, но все още има в пъти по нисък БВП от развитите страни.

Вицепремиерът изтъкна и липсващата жилищна политика на ниво общини, която в момента просто не съществува.

Дончев посъветва кметовете да се активизират, защото разполагаме с още една година, за да поискаме от Брюксел как да изглеждат следващите оперативни програми.

Специална презентация за европрограмите направи и кметът на Монтана – Златко Живков. Въпреки постигнатите успешни резултати, общините все още се сблъскват с проблеми – мудна администрация, проблеми с обществените поръчки и липса на цялостна държавна политика.

Томчо, глупавий, нали не мислиш, че всички пишещи са по-млади от тебе? Някой сме видяли и свалили доста правителства и дерибей преди вас. Но вие са напиняте да ги биете по гьонсуратлък и наглост. Дойде и вашия край, дебел.

ех томи,томи,колкото косми имаш по главата,точно толкова ти са и гънките в нея…….дерзай,по-умен няма да станеш…..

Не наричайте недоволните граждани професори за да не се окажем най умната държава в света.

АНОНИМЕН. Не се напъвай да критекуваш жилищната политика че я няма ами виж къде е вашата.Всички сте един дол дренки.От едно котило родени.По добре се махнете ако все още ви е останало частица достойнство.Само дразните народа.

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

error: Content is protected !!