fbpx

Това участие на Румен Радев в „Панорама“ ще се помни дълго! Преди да е президент, той беше пилот и знае всичко за F-16

Дебатът за изтребителите F-16 бе опорочен. Сега се движим към скъпи самолети с жестоко орязано оборудване. F-16 е самолет с високи бойни способности, но е само върхът на айсберга. Реалностите разкриват непрекъснато наивността на българското правителство по отношение на програмата. За нашите минимални изисквания, офертата беше над 3 млрд. лв. и то при 100% авансово плащане. Това каза президентът Румен Радев в предаването „Панорама“ по БНТ.

По думите му, ако един компонент не е пълноценен, бойните умения драстично се свиват. При тази програма ФМС преговори за сваляне на цената няма. Единственият начин за сваляне на цената е да се откажеш от нещо. Правителството предприе ход за сваляне на цената чрез орязване на пакета“, подчерта Радев.

„Беше ни обещано, че ще вземем много добър военен самолет, а не играчка“, коментира държавният глава.

По думите му, изграждането на базата за Ф-16 в базата в Граф Игнатиево ще е изцяло за българска сметка. Освен това се била изпарила и бройката на ракетите „въздух-въздух“ и имало заложен скрит разход от още 1 млрд. лв. за постигане на пълното въоръжение. „Този пакет има по-малко брой двигатели, тренажорният комплект също е орязан, няма нито един високоточен боеприпас. Тези самолети нямат целеви способности“, уточни Радев.

Според него Су-25, които и в момента са на въоръжение в родните ВВС, са по-добри самолети.

„Тази сделка е на гърба на ВВС, на летците и техниците, които ще трябва да изпълняват задачи с оборудването на този самолет. Българският народ ще плаща много, но няма да има защита. Управляващите, които се самоопределят за европейското развитие, избягаха от дебатите. Ние губим мощен инструмент да интегрираме нашата отбранителна индустрия наука“, нападна правителството Радев.

„Силно се надявам, че българското правителство няма да допусне това, иначе би било безотговорно. Не бива да взимаме самолет за авиошоу. Летците и техниците ще трябва да изпълняват невъзможни задачи с това осакатено оборудване“, предупреди президентът.

„Отношенията ни не трябва да почиват на благодарността, а на истината. Ние трябва да отстояваме нашето място на цивилизационната карта на Европа. България е била важен фактор в европейската култура и България е дала духовното начало на Русия – и календара, и християнската вяра“, каза той за отношенията ни с Русия.

„В Санкт Петербург очаквах, че този спор (за Гоце Делчев – б.а.) да избухне. Гоце Делчев е бележит български революционер. Искам да поздравя президента Пендаровски за неговата смелост. Това е само началото. Има голяма разлика между двата договора, има разлика между нашата декларация от 1999 г. и договорът между Македония и Гърция“, коментира Радев и историческите ни спорове със Северна Македония.

„Определени кръгове внушават, че гледам прекалено на Изток. А не гледам ли на Запад, когато съм там по покана на президентите на Германия, Португалия, Австрия, Швейцария, на аудиенция при английската кралица и краля на Белгия? На президента Путин ясно поставих въпроса за цената на газа. Получих поздравления не само от политици, а от ръководители на огромни корпорации от САЩ, Япония, Канада“, изтъкна Румен Радев. Той съобщи, че е получил лична покана от Си Дзинпин и след два дни ще лети до Китай.

НАПИСАНОТО ОТ ХР.БОТЕВ ПРЕДИ 143 ГОДИНИ Е АКТУАЛНО И ДНЕС – **СВЕСТНИТЕ У НАС СЧИТАТ ЗА ЛУДИ **!

Vyrvam na G – DIN Radev,na negoviy profesionalizam.Za6to Karaka4anov ne se vslu6a v preporakite na G – din Radev.?

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Каръкът Сашо Кадиев удари -20 точки на Колелото на късмета

Кадри БТВ Невероятният карък на Сашо Кадиев му донесе загубата в последното издание на „Аз обичам България“. Въпреки, че успя да грабне натрупаните от отбор Кедъра 19 точки на игра „Рожден ден“ колелото на късмета му ги отне. В днешното състезание сили премериха Алекс Раева и Цветелина Цветкова от отбора …

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

error: Content is protected !!