fbpx

Това се случва веднъж на 50 милиона! Извадиха от морето истинско чудо (видео)

Рибар от Мейн откри най-голямата изненада в мрежата си, когато извади омар в два цвята. Ракообразното в червено и черно е находка, срещана веднъж на 50 милиона, съобщи CNN, цитирана от Profit.bg.

Според експерта по рибарство Мат Талухаузер уникалният вид на омара вероятно се дължи на рядка генетична мутация.

Боб Байер от Института за омари в Мейн пък посочва, че всички подобни омари също така са хермафродити, което означава, че имат както мъжки, така и женски полови органи.

„През годините сме виждали доста готини омари в нашия морски резервоар, но този може би е първият“, посочва Центърът за крайбрежен риболов в Мейн в публикация във Facebook, публикувана заедно със снимка на омара.

„Благодаря на капитан Дарил Дънъм за споделянето на този уникален омар с нас,“ допълват още оттам.

Разбира се, омарът ще бъде спасен от вероятността да се превърне в нечия вечеря и вместо това ще изживее дните си в морския център.

 

Там, съобщава CNN, той ще споделя аквариум с два други омара от редкия вид калико, които се срещат веднъж на 30 милиона омара, както и син омар, който пък е един на 2 милиона.

Както учените посочват, шансовете да се срещнат тези омари са едно на 90 октилиона.

Има обаче един по-рядък вид, който липсва в тази невероятна компания. Според News 8 албиносите омари съществуват.

Шансовете за откриване на един от тях са около един на 100 милиона. Това означава, че е много по-вероятно да бъдете ударени от мълния, отколкото някога да хванете албинос омар.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!