fbpx

Това са симптомите, които алармират за тумор в мозъка

Диагнозата тумор на мозъка е плашеща. Лечението е дълъг и мъчителен процес. За съжаление туморните болести трудно се поддават на лечение. Развиват се от тъканите на главния мозък и се определят за първични, а когато засягат и други органи биват вторични, пише Zdrave.to.

Най-страшен, но и най-рядко срещан е туморът, който се нарича мултиформен глиобластом. От изключителна важност е да се разпознават първите признаци на болестта.

Те се припокриват с тези на няколко други заболявания, което допълнително обърква пациентите с тумор. Ако човек има дори минимално съмнение, че става въпрос за рак на мозъка, той незабавно трябва да посети клиника, пише zdrave.ws Ще му бъдат направени поредица от изследвания, за да се установи каква е реалната причина за здравословните нарушения. Самолечението е опасно!

Симптоми, с които се свързва появата на тумор на мозъка:

Признаците са следните: главоболие, повръщане, виене на свят, психически разстройства, нарушения в зрението, епилептични припадъци, нарушения в говора или слуха.

Не е задължително да се проявят всички тези симптоми, за да реши болен човек сам да се насочи към клиника.

Те може да смятат, че всички симптоми сочат към тумор на мозъка, но това в никакъв случай не означава, че изследвания няма да бъдат назначени. Понякога признаците насочват към определено заболяване, но след излизане на резултатите се оказва, че пациентите не са тежко болни.

Той се нуждае от помощ при всички положения, дори да не се отнася за рак на мозъка. Изследванията ще потвърдят тази страшна диагноза или ще я отхвърлят. Заключения преди крайното становище на медицински лица не трябва да се правят.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!