fbpx

Това, което стюардесите не казват, или какво им забраняват от авиокомпаниите

източник: pochivka.blitz.bg

Всяка една работа си има своите ограничения и забрани. За тези, които са в авиацията, това не прави изключение. Нещо повече – авиокомпаниите забраняват на сътрудниците си повече, отколкото на други места. 

Външен вид

Там препоръките и ограниченията започват още на ниво събеседване. Стюардесата е лице на компанията. Затова и авиопревозвачите са заинтересовани от това те да бъдат с привлекателна външност и хубава фигура.

Например на стюардесите е забранено да имат татуировки или пиърсинг на видими места. Освен това авиокомпаниите имат изисквания и колко трябва да тежат момичетата и точно какъв размер дрехи да носят.

Неотдавна в една от компаниите се разпали съдебен процес. Две от стюардесите заведоха дела, защото работодателят е намалил заплатите им заради повече килограми.

На стюардесите е забранено да ходят и в измачкана униформа – тя винаги трябва да е идеално изгладена. Забранява се да носят прекалено високи токчета или обратното – обувки без ток.

Има и още едно изискване за униформата – забранено е тя да бъде пренасяна в багажното отделение. Авиокомпаниите се опасяват, че би могло да бъде загубена заедно с куфара при грешка в натоварването.

Освен това има забрана и за това стюардесите да ходят на работа без ръчен часовник – той е необходим по време на полета.

Как да се гримират подходящо за работата си и каква прическа да си направят е нещо, на което стюардеите се обучават още на ниво усвояване на новата професия.

Забранено е да се носи прекалено ярък грим, а също да се правят и екстравагантни прически. Някои авиокомпании имат изисквания дори за дължината на косите – не може те да са прекалено къси или пък прекалено дълги.

Поведение

На стюардесите е забранено да пият по време на полет или, когато са в командировка. По принцип авиокомпаниите предпочитат да назначават жени, които изобщо не употребяват алкохол.

На стюардесите не се препоръчва да се запознават с пътниците по време на полет, но пък след кацането няма проблем за това. Също така в повечето авиокомпании не е забранено да се завързват връзки между колегите. Стига това да не пречи на работата.

Стюардесите са длъжни да внимават и какви снимки публикуват в интернет. В никакъв случай не трябва да са непристойни. Някои авиокомпании дори забраняват на служителките си дори да пускат снимки, на които са по бански.

Що се касае до общуването с пътниците – на стюардесите е забрането да им крещят, да ги нагрубяват или да се държат по неподобаващ начин. Едни от основните качетва, които се търсят – устойчивост на стрес, комуникативност и усмихнато, ведро излъчване.

Това го знаем Голяма работа са

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Митко закъса в „Стани богат“ и привика на помощ любимата

Снимка бТВ Димитър Димов продължи по блестящ начин играта си в „Стани богат“ тази вечер, а и неговата любима също имаше заслуга да си тръгне с добра сума. Димов, който се занимава с внедряване на системи за управление на човешки ресурси и обяснения, заключи сумата 2000 лева, а за нея …

Блиц Новини
Иван и Андрей се заядоха яко с „Българската Коледа”: Върхът на лицемерието!

кадри YouTube/Иван и Андрей Неофишъл „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици. Тезата на …

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

error: Content is protected !!