fbpx

Тираджиите искат да излезем от ЕС, ако бъде ударен бизнесът им

Родните тираджии ще настояват за излизането на България от ЕС, ако бъдат гласувани предложенията на френския президент Еманюел Макрон, които ги задължават шофьорите да спят в хотели и да се връщат у нас веднъж на всеки две седмици, съобщи БНР.

„Днес с целия български транспортен бранш информирахме министъра, че ако тези мерки, предложени от ЕК, бъдат приети в този вид, на българския транспортен бизнес няма да му остане нищо друго освен да инициира референдум за излизане на България от ЕС. Ние ще бъдем принудени да работим против правилата, с които предварително ще бъдем обречени на фалит“, заяви пред БНР Йордан Арабаджиев от Съюза на превозвачите след срещата с транспортния министър.

Според него предложенията за компромисни текстове от българска страна не се приемат от Франция, Германия, Белгия и Холандия и въпреки всички компромиси се отива към приемане на рестриктивни мерки без оглед на мнението на голяма част от държавите в ЕС.

„Не е нормално да се търси подход, при който един бизнес да бъде изхвърлен чрез административни мерки“, уточни той.

Арабаджиев посочи, че евродепутатът Ангел Джамбазки е инициирал действия за провеждане на протест в Брюксел.

В 17 часа българско време да бъдат гласувани мерките в ЕК. Евродепутатът Андрей Новаков заяви, че е направено всичко възможно:

„Буквално всичко възможно, което можеше да се направи е направено. Буквално с всеки един колега, включително и с тези, които са абсолютно непреклонни спрямо тяхната позиция, им е отделено достатъчно внимание. Единствената дума, която описва това, което се случва е ЕП е опълчение. Всичко се променя постоянно. Първоначално имахме пълната подкрепа на колегите от Централна Европа. Сега се наблюдава разколебаване. Имаме проблеми и с позицията на колегите от Италия, тъй като явно политическата нестабилност в страната им пречи да координират своите позиции“.

Новакове категоричен, че, ако бъдат приети мерките, предложени от Еманюел Макрон, това ще бъде катастрофа за българския бизнес:

„Ако минем на вариант Б, това означава, че трябва да блокираме досието в Съвета, така че неговото прилагане да отнеме толкова време, че да изтече мандатът на Комисията“.

Невижда нищо лошо в този закон „Господа бизнесмени „,крайно време беше да се случи нещо такова.На дали има „тираджия“който би бил против да работи по-малко ,а да взима повече.Да му бъде плащано както в нормалните държави,а не да си готви на паркинга пред камиона,докато неговите чорбаджии обядват в някои скъп ресторант с някоя метреса!
Добре че е Евросъюза та нещо да се промени!

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!