fbpx

Тереза Мей започва ходене по мъките заради Брекзит

Британският премиер Тереза Мей ще има следващата седмица разговори за Брекзит с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, предаде Ройтерс, цитирани от monitor.bg.

В разпространеното съобщение на Даунинг стрийт 10 не се посочва точната дата на разговорите, но се отбелязва, че през следващите дни Мей възнамерява да разговаря с ръководителя на всяка от страните членки на ЕС. В понеделник ще има среща на министъра за Брекзит Стив Баркли с главния европейски преговарящ Мишел Барние, се казва в съобщението. А във вторник предстои изявление на главния прокурор Джефри Кокс относно необходимите промени, които да предотвратят правния риск от това Обединеното кралство да попадне за неограничано време в капана на т.нар. предпазен механизъм за междуирландската граница, предаде Ройтерс.

Мей е написала писмо до 317 консерватори от Камарата на общините, в което ги призовава „да преодолеят онова, което ни разделя“. Писмото бе предшествано от ново унизително поражение в парламента на плановете й за Брекзит. В текста тя изразява „разочарование“ от вота и отбелязва, че „историята ще съди всички нас за участието ни в този процес“, съобщи Ройтерс.

В събота Председателството на Европейския съюз окачестви сделката с Великобритания за напускане на блока като „най-доброто възможно споразумение“, което, както изтъкна, е за предпочитане пред Брекзит без сделка, предаде АП.

Румънският президент Клаус Йоханис, чиято страна сега председателства Съвета на ЕС, заяви още, че „часовникът тиктака“ и датата 29 март, на която се предвижда Великобритания да излезе от ЕС, наближава.

„В политиката или дори в икономическите преговори е невъзможно да бъде намерено решение, което да е идеалното решение и за двете страни. Винаги е нужен компромис…, а ние намерихме добър компромис“, каза Йоханис.

Независимо от това какво ще стане, каза още румънският президент на Мюнхенската конференция по сигурността, „е очевидно, че се нуждаем едни от други, така че бъдещата връзка ще бъде добра“.

Сестрата на Борис Джонсън се съблече срещу развода на Острова и континентаСестрата на бившия министър на външните работи на Великобритания Борис Джонсън, журналистката Рейчъл Джонсън се съблече в ефир по време на предаване по Sky News в знак на протест срещу Брекзит с думите „Брекзит ще остави Великобритания напълно гола“. При това тя отбеляза, че не са останали други начини да бъде чута.

По-късно в Twitter мисис Джонсън уточни, че не се е разголила напълно – носела е бежово бельо без презрамки, но с действията си все пак е накарала водещия на предаването да се изчерви.

Всъщност Рейчъл Джонсън не е новатор в подобно поведение пред камерата, свързано с Брекзит. Съвсем наскоро преподавателката от университета в Кембридж Виктория Бейтъм стори същото по време на дебат по телевизия ITV1.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!