fbpx

Тези 13 продукта са истински спестители! Забравете за тежестта в корема и други проблеми!

zdrave.to

Бързото темпо на съвременния живот често не ни позволява да намерим момент за себе си. Нямаме време за ядене, какво остава за самото готвене! Така се задоволяваме с вредната храна за лека закуска, която след това причинява дискомфорт, киселини и болки в корема. Познато, нали?

Факт е, че нашият стомах е много чувствителен орган и изисква „правилно подсилване“. Тежестта в корема след хранене е признак на храносмилателни проблеми. Не бързайте да вземете всички хапчета в аптечката, а по-добре е да отидете на лекар. А още по-добре е да помислите, че за да се предотвратят заболяванията на храносмилателния тракт, трябва да вземете под внимание правилата за правилно хранене.

Днес ще обърнем внимание на продуктите, които са необходими на стомаха, за да сте здрави и да функционират органите ви нормално. Добавете ги към вашата диета – не, те няма да ви излекуват напълно, но ще донесат осезаеми ползи за тялото! И помнете “Всичко е добре, ако не се прекалява!“.

Храна за подобряване на стомаха

Броколи
Сред всички видове зеле, може би броколито, е сред най-полезните. То е добър антиоксидант и най-добрият източник на фибри.

Зърнени храни и трици
Те имат антисептични свойства. Ако страдате от стомашен дискомфорт, се препоръчват отвари от трици.

Морковите
Те са богати на каротин и премахват токсините. Снабдяват тялото ни с витамин А.

Плодове – Най-вкусният начин за укрепване на тялото като цяло!

Ябълки
Тези плодове съдържат пектин, който е способен да неутрализира токсичните вещества. Просто бъдете внимателни с киселите сортове ябълки – те не трябва да се консумират при остри заболявания на стомашно-чревния тракт.

Авокадо
Екзотичен плод, който съдържа много фибри, толкова полезни за нашето тяло! Можете също така да се отървете от анемия и недостиг на витамини с авокадо, нормализира стомашно-чревния тракт и намалява холестерола.

Сушени плодове
Стафиди, сушени кайсии, сини сливи – какво може да е по-вкусно и по-здравословно? Най-добрият заместител на лошите сладкиши!

Ядки
Те са с високо съдържание на калории, но е по-добре да ядете любимите си ядки, отколкото нездравословна храна.

Кисело мляко
Киселото мляко, подобно на други млечни продукти, подобрява храносмилането. Само не забравяйте, това не е за магазин продукти …

Цвекло
Малко цвекло на ден – и няма проблем!

Лененото семе
Препоръчително е да се пие отвара от ленено семе. А може да консумирате и семената на празен стомах. Това е отличен метод за почистване на тялото.

Зелени зеленчуци
Пресните зеленчуци са склад на полезни витамини и минерали, които помагат да се поддържа младостта, красотата и здравето. Особено добър избор са копър, магданоз и спанак.

Вода
За никого не е тайна, че за нормално храносмилане е необходимо да се пие достатъчно вода. Не забравяйте за това!

За да се отървете от болки в стомаха, преди всичко коригирайте диетата си. Брашно, пикантни храни, много мазни, кисели краставички, кафе и газирано трябва да бъдат изключени от диетата. Яжте редовно и не забравяйте за упражнения./zdrave.to

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

error: Content is protected !!