fbpx

Тези храни имат отрицателен ефект за кръвоносните съдове

Всеки знае колко опасни са кръвните съсиреци в кръвоносните съдове. Те се наричат се още тромбове или съдови съсиреци, които се получават чрез натрупването на тромбоцити, пише zdrave.to.

По време на този процес се образува естествена тромбоцитна тапа и получилото се кръвотечение спира.

Образуването на кръвни съсиреци често причинява инсулти. Лекарите препоръчват да се следи състоянието на кръвоносните съдове и да внимавате какво консумирате.

Според експерти, сред продуктите, които провокират образуването на кръвни съсиреци е особено опасно свинското и говеждия черен дроб, защото те съдържат холестерол и витамини от група К.

Витамин К като цяло има лош ефект върху тромбозата – процес на прижизнено съсирване на кръвта. Именно затова е препоръчително да изключите от менюто си продукти с високото му съдържание.

Спанакът и марулята влизат също в списъка с „опасните” продукти за кръвни съсиреци.

Поради съдържанието на холестерол в пушените колбаси, те също трябва да бъдат изключени от менюто. Тъй като холестеролът от техния състав се отлага върху стените на кръвоносните съдове, експертите съветват да ги замените с птиче месо или говеждо месо (но не и с черен дроб).

Освен това, маргаринът е особено опасен. Транс-мазнините в състава правят кръвта гъста, след което се образуват плаки, които се превръщат в кръвни съсиреци.

Ако вече страдате от венозна тромбоза, тогава трябва да избягвате кафето и шоколада. Кофеинът и веществата в шоколада допринасят за тромбоза. Същ така, алкохолът е противопоказан при хора с дълбока венозна тромбоза.

Попай моряка откри спанака и от тогава майката си трака…

От всичко тук е вярно само за маргарина .

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Ергенът Алек Младенов: Съвестта ми е чиста

Кадри БТВ Голяма изненада поднесе Алек Младенов с решението си да не избере нито една от двете претендентки за сърцето му. Зрителите са шокирани, но най-вече дамите, които най-малко са очаквали този развой на събитията. Алек се сбогува с двете дами с емоционално видео, в което поотделно благодари и на …

Hell's kitchen
Камелия щастлива, Чоткин спечели Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Лъчезар Чоткин е името на големият победител в сезон 6 на „Хелс Китчън“. Той успя да се пребори със Станислав Димитров и спечели голямата награда от 100 000 лева. Шеф Виктор Ангелов се обърна към двамата в присъствието на неговите су-шефове, родителите и близките на финалистите и …

Блиц Новини
Всички участници в един епизод събира „Бригада нов дом“

Кадри БТВ Последният епизод всъщност ще е епизода за проглеждането, това, което всъщност е посланието на предаването, анонсира Мария Силвестър финалната история от „Бригада нов дом“. В него участие взимат всички семейства, на които бригадата помогна да си стъпят на краката. За проглеждането отвъд ограниченията, отвъд бариерите, отвъд всичко невъзможно, …

error: Content is protected !!