fbpx

Тези съвети са невероятно хитри и практични! Ето 18 неща, които ще облекчат живота много бързо

източник: brightside.me/obekti.bg

Постоянно се стараем да бъдем по-добри, по-силни и по-умни и често забравяме, че понякога съществува и по-лесен начин за постигането на нашите цели.

И следващите 18 съвета, посветени на преките пътища в живота, го до доказват.

18. Търсите най-евтините продукти в магазина? Няма да ги откриете на нивото на очите. Те обикновено са подредени по високите рафтове.

17. Искате свещите ви да издържат повече? Сложете ги във фризера за няколко часа, преди да ги запалите.

16. Логото на Google съдържа всички основни цветове. Съответно, ако искате да проверите качеството на принтера, принтирайте лист с логото на компанията.

15. Колкото по-бързо ядете, толкова по-бързо трупате килограми. Учените установяват, че тези, които се хранят бързо, натрупват около 2 кг на месец, а тези, които се хранят бавно – 0.5 кг.

14. Отивате на зоологическа градина? Облечете се в цветовете, в които го правят служителите в зоопарка. По този начин животните няма да се страхуват от вас и няма да се крият.

13. Бананът е познат като „плода на щастието“. Яжте банан на закуска – това ще повдигне настроението ви и ще ви помогне да се справите с негативните емоции.

12. Кафето преди тренировка ще забърза метаболизма ви и ще подпомогне процеса по горене на мазнините.

11. Ако бъдете ухапани от комар, поставете топла лъжица върху мястото. Това ще спре реакцията и сърбежът ще изчезне.

10. Когато звъните на телефон за спешна помощ, уверете се, че съобщавате местоположението си още в началото. По този начин операторът има възможност да изпрати помощ, преди разговорът да приключи.

9. Дрямката през деня подобрява паметта и понижава риска от сърдечно-съдови заболявания. Но сънят – по-дълъг от 9 часа ще наруши работата на имунната система.

8. Учените доказват, че динята влияе на кръвоносните съдове в тялото подобно на Виаграта.

7. Ако слушате музика, докато тренирате, можете да вдигнете 15% повече тежести от обикновено.

6. Ако се опитвате да запомните нещо, стиснете юмруци. Това ще усили мозъчната ви активност и ще подобри паметта.

5. Използвайки недоминантната си ръка, за извършване на ежедневните си рутини (като миене на зъбите), вие ще накарате мозъка си да работи по друг начин, а това ще подобри способността ви за изпълнение на различни задачи.

4. Слушането на силна музика ви прави по-спокойни, щастливи и отпуснати.

3. Ако изпиете чаша зелен чай преди сън, вие ще горите повече калории от обикновено, докато спите. Зеленият чай завързва метаболизма.

2. Не можете да заспите? Опитайте дихателната техника 4-7-8. Издишайте през носа си, броейки до 4, задръжте дъха си до 7, а след това издишайте бавно през устата си, броейки до 8. Повторете 4 пъти.

1. Когато чувствате тревожност, изяжте половин кофичка обезмаслено кисело мляко или малко ядки. Тези продукти съдържат аминокиселини, които ще ви помогнат да се успокоите.

Бонус:

Ако искате да знаете как някой се чувства относно вас, наблюдавайте езика на тялото му. Скръстените ръце и крака отразяват отбранителна позиция или скептицизъм. „Отворените пози“ показват положително отношение към вас и това, което казвате.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Дара лудо влюбена в годеника си

Кадри БТВ Вечерта в Денсинг старс бе посветена на много близки хора на участниците. Всеки от тях остави сърцето и душата си на сцената на бляскавото шоу. Тази вечер танцувахте за любимите си хора, не само за точки и престиж. Обичахте и бяхте обичани. Любовта няма граници, няма първи и …

Блиц Новини
Рязката смяна на температурите носи огромен риск

Кадри Нова ТВ От няколко дни синоптиците тръбят за големи температурни амплитуди. След дни със стойности около и над 30 градуса ще застудее изведнъж. Това е като шок за организма и неговата адаптация.Това може да ни може да се изправи пред различни предизвикателства. Едно от основните последствия от рязката смяна …

Блиц Новини
Шеф Токев коментира козунаците от 200 лева: Органичните яйца са много скъпи

кадри bTV „Порше” или „Ферари” не струват колкото един „Фиат”, този коментар направи шеф Андре Токев по повод рекордната цена от 200 лева за килограм козунак по Великден. В „Преди обед” по bTV той обясни, че един майстор трябва сам да си поставя цената, а не клиентите да я определят. …

error: Content is protected !!