fbpx

Тази неделя: 34 хиляди българи от чужбина се готвят да дойдат в София и да сменят системата на управление

източник: temaonline.bg

Българи, които живеят в чужбина, се събират на протест в София на 16 септември с искане за смяна на системата за управление и на правителството. В Националния пресклуб на БТА Емил Русанов – издател на вестник „Будилник“, заяви днес, че българи от страната също ще се включат.

Зад протеста стоят 34 000 души, той е под наслов „Оставка, съд и смяна на системата“,уточни той. Според него и сподвижниците му България трябва да се управлява по швейцарски модел – всички на ръководни постове в държавата да бъдат избирани пряко.

Проектът се финансира от платформа с дарения, като до момента са събрани малко над £1000 –  каза още Русанов (информация за дарителите се предоставя в интернет страницата на събитието).

Росен Миленов заяви, че с протеста се иска оставката на правителството, но не и разпускане на парламента, за да бъде гласуван кабинет, предложен от участниците в протеста. „Това правителство ще инициира референдуми“, каза той. По информация на организаторите на събитието във Фейсбук протестът ще се проведе от 12:00 до 22:00 часа пред Народното събрание и от 11:00 часа „пред всички български посолства по света“.

Инициаторите пишат:

„Българите от цял свят се завръщат да свалят престъпното правителство на Борисов и да потърсят сметка на всички национални предатели и управляващи мафии от 1989 г. досега. Протестът е безсрочен до оставка на правителството. Не преговаряме с престъпници! Национален и световен протест-ултиматум!

За какво се борят п рокудените в чужбина българи: 

►За смяна на системата на управление – чрез референдуми – пряка демокрация, пряко допитване на народа за всяко нещо – местни референдуми, национални референдуми.

►Електронно дистанционно гласуване на избори и референдуми на базата на блокчейн технологиите.

►Избор на личности, не на партии и търсене на лична отговорност от всяко длъжностно лице. Възможност за отзоваване на избраното лице.

►Пряк избор от народа с възможност за отзоваване на всички длъжности в държавата – Главен прокурор, Министър председател, Президент, министри, кметове, полицейски началници и др.

►Пряко гласуване от народа за разпределение на местни и национални бюджети, европейски фондове и проекти“.

Какви са тези избори и референдуми само пари да се пръскат докога

Само така,трябва народът да участва пряко в управлението на държавата,а не както досега някакви измекяри да ни съсипват бъдещето!

Много шум за нищо. Не зная кой ги финансира, но 1000 паунда са нищо. Системата трябва да се смени от тия които са във властта или опозицията, но който захапе кокала не го пуска- бил червен, жълт, зелен лилав и какъвто и да е. Е сега са дали на Доган 27,5 милиона за нищо. Ако беше някой друг нямаше да му ги дадат. Нали гласувахме за отпадане на субсидиите- и какво. Правят си каквото искат.

Е как системата ще се смени от властта, бе хора? Те като захапят кокала, не пускат! Само пряка демокрация! Горещо ги подкрепям! Дано дойдат!

Преди да се дава трибуна на подобни лумпени и компания, защо никой не се поинтересува кой е Емил Русанов и „съподвижниците“ му, кой, как и защо го направи „издател“, каква е неговата репутация и още и още много вопроси от подобен характер. Не искам да вырвал, че това е новина на БАТ…

Какви протести какви 5 лева.По нито една телевизия не казват за този протест.34 000 българи са готови да си дойдат от чужбина,а са събрали 1000 паунда смешна работа.Българите които живеят и мизерстват в България не протестират,че всички стоки се вдигат,а заплатите са най ниски в Европа.Всичко е една пародия

Бре, бре – много си се загрижил за хазната!

Електронно гласуване – глупост вселенска. Пряк избор от народа и възможност за отзоваване – ама как точно, щото без да е обяснено, все едно нищо не казват. Освен глупостта с електронното гласуване. 34 000 души къв процент от електората са, та ще изискват от кого – от институциите на България ли? Зад тях поне формално стоят много повече хора. Ще чакам поредната патаклама да мине. Резултатът от нея ще е същия като и досегашните глупости, които са правени. Ето това е истинската избирателна система и начин за внедряването й на дневен ред: http://bgman13.blog.bg/politika/2013/11/21/protestadjiite-da-si-organizirat-paralelna-dyrjava-pred-parl.1209140

Цялата жандармерия ще бъде мобилизирана срещу хората от чужбина Взели са всички мерки

Дядо Петко, май само вие и аз мислим така. Докато има още спящи и олигофрени, нищо няма да се промени.

Tapotii kolkoto islas samo tova ni lipsva protest ili voina

1000 паунда събрани от 34 000 българи живеещи в чужбина не звучи сериозно като финансиране на толкова амбициозен проект. Това говори доколко участниците са готови да подкрепят финансово подобна кауза, ако изобщо считат, че това е кауза. Все пак им пожелавам успех. Няма безкръвна революция. А за да се промени статуквото в България трябва революция, но не бутафорна с размахване на лозунги и скандирания, а истинска. Като ония дето взимаха глави на европейски монарси за да могат сега техните наследници да гледат на нас, селяците от Източна Европа с насмешка и пренебрежение. Благодаря за вниманието.

А тези протестери защо не се приберат в България за постоянно ами ще дойдат да протестират и след това отново си отиват по чуждите държави на рахатлъка! Тези комунистически копелета защо не отидат в Русия? Безродници, които позволяват да ги маниполират!

След като се махне това правителство кой ще застане на тяхно място ,има ли алтернатива или само ей така “ да се махат“Не се мисли по този въпрос.

На тези протестиращи ако се Варнат Щеимдадешли Тези заплати които ги вземат вав чужбина

Коментарите,бяха доста смислени!И моето дете е в чужбина,но не е казало,че някой от там ще идва тук за да протестира?Що за глупости и недомислици?Утре ще ги видим къде са тези 34000 души!И събрали „1000“ лири…Ще свалят правителството-добре,ами после…?Пак някои ЮПИТА!Видяхме ги и тях…На някои безхаберници май им изглежда много лесно,че става това!Не казвам,че сме добре,а само че не трябва да се подаваме на провокации и простотии!Имахме и такива моменти и помним резултатите!

То сега няма работо пък остава и да се приберем я помисли малко.

Поредния фейк (кьорфишек). Ако дойдат 34души ще е голям успех. И каква огромна сума са събрали направо ще купят ново правителство! ГолЕм смЕх!

От такова мислене сме на този хал много ясно че не го дават по телевизията та нали всичко е на Бойко аз вярвам че хората емигрирали от страната ще постигнат резултат

В България има невиждан Подем и това комунистите не могат да го простят на Бойко!

21 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

USA news
Horoscope for Friday, March 29: Your phone should not pick up a sign

Pixabay On March 29, Taurus better not pick up their phone. Here is the horoscope from the Lama: Aries During this day you will find a brother in reason. Or a sister. In other words, you will meet a member of the opposite sex who will think and feel the …

USA news
On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name

On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name On March 29, name day is celebrated by everyone who bears the name Marco. Marko is the ancient Hebrew for wrestler. According to the Latin reading, however, the name is translated as masculine. In the reign of Emperor Constantine the …

error: Content is protected !!