fbpx

С 30 км/час ще караме само в зоните край детските градини

В новия Закон за движение по пътищата, който ще предложим, имаме мярка за намаляване на скоростта до 30 км/ч., но става въпрос само за зони за споделено движение, където има детски градини и училища. Това каза в сутрешния блок на БНТ началникът на сектор „Пътен контрол“ в Главна дирекция „Национална полиция“ Росен Рапчев.

В тези зони максималната скорост не трябва да превишава 30 км/час, защото колкото по-бързо се движи един шофьор с колата си, толкова по-трудно може да реагира при нежелателна ситуация, добави той.

Росен Рапчев опроверга информацията за това, че скоростта в населените места ще бъде намалявана драстично и отчете 25-30% ръст на събираемостта на средствата от глоби по пътищата през 2018 г.

„Скоростта е тази, която ни убива на пътя. По-високата скорост увеличава риска от инцидент“, добави Рапчев.

По думите му гражданите изключително се хващат за рестриктивните мерки, но не трябва да гледаме през погледа на нарушителя.

„От 17 януари има постановление на Министерския съвет за мерки, с които всяка институция, имаща отговорност във връзка с безопасността на движението на пътищата, трябва да предприеме, за да спре тази безумна война по пътищата. Загиват по 600 човека на година. Това е ужасяващо!“, каза Рапчев.

Глупостите продължават за да си оправдаят ходенето на работа. Сегашното състояние на улиците е такова, че отдавна не може да се кара с повече от 20км/час. Безумната война е заради неработещата съдебна система. Рецидивисти грабят и бият наред, некадърни и нагли шофьори тероризират останалите участници в движението, но присъди няма. Има само преписки, дознания, отлагане на дела, експертизи за да се вземат повече кинти от наглата Независима Съдебна ВЛАСТ. Полицията и армията е обезличена до неузнаваемост с цел.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!