fbpx

Сътрудник на BMW откраднал пари, за да си купи Ford Mustang

automedia.investor.bg

Счетоводителка от Кънектикът отмъкнала 1,1 млн. долара за 3 години
Главната счетоводителка на дилърския център на BMW в град Дариън (щата Кънектикът) отмъкнала над 1,1 млн. долара, с които водила луксозен начин на живот и си купила автомобил на друга марка. Дамата е задържана и ще остане зад решетките, съобщава Automotive News.

Ванеса Винс-Смол успявала успешно да прикрива следите си за доста дълъг период от време – от октомври 2014 до юни 2017 г. Дамата получава прилична заплата – 150 000 долара годишно и имала право да използва корпоративен автомобил BMW, но това явно и се е сторило малко. За близо 3 години тя извършила 65 неотчетени електронни превода от сметка на компанията към лична смерка и така отмъкнала 904 659 долара.

Освен това, счетоводителката издала 28 фалшиви чека на обща стойност 297 778 долара, като с тях е платила личните си разходи. Освен това Ванеса си написала 31 452 долара като компенсация за разходи по кредитната си карта. С парите жената си купувала модерни дрехи и техника, направила си е пластични операции и е ходила на почивка в Австралия, Мексико, Хавай и Ямайка. Освен това е ремонтирала и дома си.

Най-нелепото в цялата история обаче е, че вместо да кара служебното си BMW, 50-годишната счетоводителка си купила чисто нов Ford Mustang. В същото време компанията трупала загуби и освобождавала персонал, за да не фалира. Винс-Смол обаче уверявала шефовете си, че кризата е временна и съвсем скоро нещата ще се оправят.

В крайна сметка аферистката била спипана, като окръжният съд в Ню Хейвън се е произнесъл с присъдата – 30 месеца в затвора. Това е доста леко наказание, тъй като по някои точки на обвинението може да бъдат дадени 20 години зад решетките. Още повече, че по време на разследването се оказало, че Ванеса има подобни прегрешения и в миналото си, докато е работила за дилър на Honda. Тогава обаче нейните работодатели предпочели да я уволнят и да не се занимават със съд.

Адвокатът на Винс-Смол е настоявал за условна присъда, като твърдял, че жената не е закоравял престъпник, а човек с емоционални и психически проблеми, които са я накарали да извърши престъпленията. Съдията обаче е бил категоричен, че Ванеса трябва да изтърпи цялото си наказание.

Снимка: Automotive News

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

USA news
Horoscope for Friday, March 29: Your phone should not pick up a sign

Pixabay On March 29, Taurus better not pick up their phone. Here is the horoscope from the Lama: Aries During this day you will find a brother in reason. Or a sister. In other words, you will meet a member of the opposite sex who will think and feel the …

USA news
On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name

On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name On March 29, name day is celebrated by everyone who bears the name Marco. Marko is the ancient Hebrew for wrestler. According to the Latin reading, however, the name is translated as masculine. In the reign of Emperor Constantine the …

error: Content is protected !!