fbpx

Съветът по национална сигурност се събира при Радев заради корупцията

Консултативният съвет по национална сигурност при президента се събира днес на обяд, за да обсъди борбата с корупцията по високите етажи.

Държавният глава Румен Радев свика заседанието на фона на скандала с апартаментите на властта. Дотук съмненията около имуществото взеха 4 оставки. Темата на заседанието е „Резултати от противодействието на корупцията по високите етажи на властта. Необходимост от мерки“, пише trafficnews.bg. 

Само преди дни шефът на Комисията за противодействие на корупция и отнемане на незаконнопридобитото имущество Пламен Георгиев излезе в отпуск, докато тече прокурорската проверка на неговото имущество. Георгиев напусна временно поста си само час, след като премиера Бойко Борисов го призова да постъпи по този начин.

Ден преди това TrafficNews съобщи, че президентът Радев няма да покани Георгиев на КСНС заради съмненията около него. След това новината беше официално потвърдена. Засега от изпълнителната власт не са коментирали официално свиканото заседание от държавния глава.

От ГЕРБ настояха КСНС да разгледа и съмненията за корупция при опозицията. БСП вече заявиха, че ще участват в заседанието, въпреки че напуснаха Народното събрание и не участват в заседанията на парламента. Неофициално присъствието си потвърдиха и от ДПС. „Президентът нагази дълбоко в политическата кал“, беше коментарът на лидерът на НФСБ и депутат от Обединените патриоти Валери Симеонов.

Това е четвъртият Консултативен съвет по национална сигурност, който Радев свиква по време на мандата си. Президентът не за първи път залага като тема на обсъждане корупцията.

На 9 октомври 2017 година той свика КСНС, който да обсъди мерките за справяне с корупцията. Точно тогава Народното събрание се готвеше да приеме сега действащия закон за противодействие на корупията, именно с него беше създадена КПКОНПИ.

Първият опит за заседание се провали, защото част от участниците напуснаха рано и президентът ги събра отново след седмица – на 17 октомври. Тогава заседанието приключи успешно, но искането на Радев и БСП държавният глава да назначава шефът на Антикорупционната комисия не беше удовлетворено от мнозинството на ГЕРБ и Обединените патриоти.

Те решиха парламентът да избира шефа на КПКОНПИ. При избухването на „Апартаментгейт“ Радев показа, че не е забравил това.

„Няма как тази антикорупционна комисия, която е назначена и контролирана от господин Цветанов, да разследва Цветанов по беззъбия закон наложен от самия господин Цветанов“, заяви тогава държавният глава.

Искаме независими – законодателна ,изпълнителна и съдебна власт !
Не искаме партии и парламент !
Искаме спешен референдум за Президентска Република !
Само при тези условия България ще тръгне напред !
Дано видим най-после виновните за разграбването на Родината ни в затвора !

Трябва дълбоко ровене във всички институции ,
за да се изкарат кирливите ризи на всички
уяли се във властта политици !!!!
Трудно ще е да се озапти корупцията , но ако не
се направи с България свършено !!!!
Това трябва да се знае от всеки , който се чувства
българин !!!!

Президентска Република + народно участие !

република бълария затова премахнаха НАРОДНА!

Президентска държава трябва да станем за да се оправят работите

НА НАС НИ ТРЯБВА ТАКАВА ПРОКУРОРКА КАТО МАКУЕЙ.ИЛИ ЗАКОНУИ КАТО В КИТАЙ

Оххх как искаме Китай….и стената, и наште политици с гръб към нея! Ама ние нямаме и кой да ги отстреля!

А, бе, стига с твоята президенстка република – стана изтъркано вече. Президентска или не – партии е имало и ще има. Не е това начинът България да върви напред, защото без партии и само с президент – това не е президентска република , а еднолично управление. Виновните за разгранването на Родината отдавана не са в Родината – не ги търси.

9 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

error: Content is protected !!