fbpx

Стотици автомобили в Бургаско осъмнаха покрити с фин прах, пясък от Сахара залива областта

Автор: Флагман.БГ, Снимки: Флагман.БГ

Облакът идва от пустинята в Северна Африка, не представлява опасност за здравето, уверяват метеоролози

Колите на стотици жители от Бургаска област осъмнаха посипани с фин жълт пясък след поредната доза дъждове от Сахара, които от началото на седмицата се изливат над страната. Още в понеделник кален дъжд падна над София и голяма част от Западна и Централна България.

От вчера леки превалявания има и във вътрешността на областта, като пясъчен дъжд вече се е изсипал над Средец, Камено и части от Бургас.

Като всяка година, при идването на пясъчните маси от Сахара, мнозина започват да се страхуват, че има някакво замърсяване, за което не е съобщено. И този път обаче финия прах по автомобилите в цялата област идва от пустинята. Въпреки това нивата на фини прахови частици във въздуха ще са завишени до края на деня и ще се нормализират, заменени от влажни морски пориви чак събота.

Между 23 и 28 април движението на въздуха ще е „благоприятно“ за придвижването на въздушни маси с прахови частици от Сахара от Северна Африка към Южна и Източна Европа. Така от пясъчни дъждове се оплават вече в Румъния, Сърбия и дори Хърватия.

Облакът с пясък от Сахара не представлява опасност за здравето, уверяват метеоролозите. Единственото неудобство е, че той се трупа по паркираните автомобили, а в някои случаи и по открити тераси в домовете.

То това не е да първи път ! Какво се чудят толкова !

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

error: Content is protected !!