fbpx

Стоичков: Предателите са много, това е голямата ми болка

Футболистът говори за книгата “Христо Стоичков. Историята“, в която разказва истории от живота му

Някои истории са прекалено истински, за да се разказват. Но той решава да опита. А при него всеки опит е триумф. Защото той е Христо Стоичков.

За спорта, за живота, за предизвикателствата, за приятелите и враговете. Това разказва Стоичков в книгата „Христо Стоичков. Историята” на автора Владимир Памуков.

Седмица, след като изданието излезе, Камата застана пред камерата на NOVA.

„Вътре в книгата няма нещо задкулисно. Всичко е едно към едно с това, което съм преживял. Аз казвам това, което е на сърцето ми. Понякога съм грешил“, признава Стоичков. Той сподели, че  иска тази книга да остане в съзнанието на младите хора. Според него много хора не го познават извън терена, като човек.

Стоичков коментира и  отношенията му с Любослав Пенев и Борислав Михайлов.

„Няма как да простя на хора, които много години са били до мен и после са ме предали. Болката от предателството остава. Когато си толкова близък с някой, кажи-речи потта е една и съща, фланелките ни са били мокри и сме играли…и има трети или четвърти човек, който се намесва, там не прощавам. Това е голямата ми болка. Аз си я нося. Тъжно ми е, тупти ми сърцето, че станаха тези неща. Аз съм си аз. Няма да ми тръгнат сълзите, напротив, ще го преодолея“ , каза още Стоичков.

Една от най-трудните му години е 2016-а, в която загуби няколко много близки до себе си хора.

„Понякога ме е спасявала маската. Като футболист съм слагал маската, като треньор. Искам да побеждавам постоянно. Аз трябва да съм си аз. Но моите колегите винаги са били с мен. Маската е била, за да съм такъв, какъвто съм. Много пъти е била, защото не искам да ме безпокоят“, допълни Камата.

Стоичков разказа и за своето турне, преминало през някои от най-големите отбори, за да направи интересни интервюта с някои от най-известните треньори и футболисти.

„Турнето на 008 започна от Барселона, бях на Барса-Севиля, Барселона-Интер и Барселона-Реал Мадрид, оттам за няколко дни отидох до Манчестър, видях се с Чики Бегиристайн и Пеп Гуардиола, неразделни приятели сме. Оттам ме прие Юрген Клоп в Ливърпул заедно с Джеймс Милнър, видях се с всички футболисти. Оттам се върнах в Манчестър при Жозе Моуриньо и цялата негова гвардия. Когато седна да говоря с тях, аз предварително съм се подготвил какви въпроси да им задам“, каза Стоичков.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Синдикатите: Риск от бедност грози над 30% от българите

Кадри Нова ТВ Хората в риск от бедност и социално изключване са над 30% в България. Голяма част от тях не могат да отопляват жилищата си пълноценно – избират дали да живеят на топло, или да се хранят нормално. Това коментира в новините на Нова ТВ главният икономист на КНСБ …

Блиц Новини
Побутването на Мария в Капките започна да дразни зрителите

Кадри Нова ТВ Големият победител в снощния лайв на „Като две капки вода“ е ясен на всички. Актрисата Елена Атанасова наистина даде всичко от себе си и грабна първото място. Тя имаше доста трудна задача да смени“ пола си, за да се превъплъти в образа на германската хеви метъл легенда …

Блиц Новини
Уникална драма се разрази при въпрос за 30 000 лева в „Стани богат“

Кадри: БТВ Мартен Демирев, който ръководи няколко бизнеса в различни сфери, направи блестяща игра в „Стани богат“ тази вечер. Той рискува за отговорите на повечето въпроси, но това му донесе успех, тъй като спечели 20 000 лева. Мартен дори можеше да си тръгне с 10 000 лева повече, ако беше …

error: Content is protected !!