fbpx

Стана ясно събират ли се кадри на НДСВ около Радев заради партия

Събират ли се кадри на НДСВ около президента Румен Радев за нов политически проект? Тази тема коментира в предаването „Тази сутрин” по bTV съпредседателят на НДСВ и бивш депутат Станимир Илчев. „Такова практическо действие не се извършва според моята информация от мен или моите колеги”, отбеляза той. Илчев обаче подчерта, че нагласите в обществото са силно наклонени в полза на идеята за нов политически проект.

В края на януари в предаването „Лице в лице” по bTV Михаил Мирчев от БСП каза, че Румен Радев от година анонсира, че ще прави партия, и това най-вероятно ще се случи с бивши членове на НДСВ – най-вероятно Соломон Паси или Огнян Герджиков.

„Бих подкрепил нова политическа програма, а нейният субект може да е нов, може да бъде обновен, а може да бъде и с неочаквани параметри – да бъде обществено движение”, уточни той.„Признавам, че Михаил Мирчев ме изненада, защото в представата ми той е доста педантичен, пунктуалист, легитимист, и изведнъж демонстрира такова въображение, което създаде изключителен интерес към една тема, която може би е в зародиш, но няма особена вътрешна динамика и не бихме могли да си послужим с някакви примери, за да я илюстрираме”, посочи Станимир Илчев.

Логично да се обръща поглед към НДСВ, и то не само носталгичен, а и чисто прагматичен, смята той. Илчев припомни, че мандатът им от 2001 до 2005 г. е бил много съдържателен и в основата му са били действията на висококомпетентни хора. По думите му тогава е имало изобилие от юристи и законодателният процес не е страдал от „колизии, вибрации и ниско качество на крайната продукция”.

Според Станимир Илчев е по-добре да се говори за нова програма, която може да има своя носител в нов политически субект.

„Конфронтацията вече има голяма давност. Тя е свързана е с манталитета на министър-председателя и на президента, техните съществени различия, които пък произтичат от различното им кариерно развитие”, каза още в разговора Илчев.

„Имаме много сериозни манталитетни противопоставяния, които търсят своето изражение и за зло или за добро го намират и в ежедневния политически живот”, допълни той.

Илчев коментира и случая с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев от 2015 г. Парламентарната комисия за контрол на службите за сигурност се заема със случая, а в четвъртък предстои изслушване във връзка с отравянето на Гебрев и информациите за съпричастност на извършителя със случая „Скрипал“.

„Инцидентът с г-н Гебрев не можеше и не биваше да се окачествява като битов или просто като форма на някаква конкуренция, опит просто за изместване на бизнеса на този човек от пазара, за прегрупиране или за трансформиране”, категоричен е Илчев.

„Агенти на всички специални служби могат да участват в подобни операции”, допълни той.

По думите му Русия води ариергардни действия на Балканския полуостров.

„За тях е характерен широкият диапазон от прийоми, които трябва да се използват, за да бъдат съхранени главните сили – придвижването на главната колона към нейното назначение. В контекста на едни ариергардни действия на специалните служби трябва да се очаква всичко, включително и комбинацията между техните действия и действията на параструктурни звена. Също така да се получава версията на частната поръчка през съответната специална служба, за което намекна бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев вчера”, каза още Илчев.

Не вярвам на това ,но ако има и 1% истина ще кажа на Г-н Президента , че когато работата не върви в един публичен дом собственика не сменя леглата ,а сменя проститутките ! Така че ,ако има намерение за нова партия ,добре да помисли кого да покани в нея , а това трябва да са хора заслужили обичта и доверието на народа и НОВИ ЛИЦА ! Паси и Герджиков И ДРУГИ ПОДОБНИ ще са фатално попадение ! Г-н Радев доверие и рейтинг се градят трудно ,но рухват за секунди ! Не го позволявайте да Ви се случи ! Всичко зависи от Вас !

не се и съмнявам в него отвориха му очите БСП и сега пази България боже от олигофрени

В БГ САМО ПАРТИИ СЕ ПРАВЯТ, ЕДНА ПТИЧКА ПРОЛЕТ НЕ ПРАВИ, И БОЙКО СЕ ОПИТВА ДА НАПРАВИ НЕЩО АМА КОЙ ЛИ ГО СЛУША, ВСЕКИ ДРАПА ЗА ОГРИЗГАНИЯ КОКАЛ ДА ГО ДООГРИЗГА, ТЕЖКО И ГОРКО НА БЪЛГАРИЯ.
ВНИМАВАЙТЕ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ, МНОГО ВИ ХАРЕСВАМ И ГЛАСУВАХ ЗА ВАС. НО ЧЕСТНИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ СА ЕДВА 1 ПРОЦЕНТ

В никакъв случай евреина Паси!!!Това ще е огромна грешка…няма да забравя,когато ни набутаха в НАТО, Соломончето се разплака от умиление!!!ИДИОТ!!!
НАСИЛА ВКАРА БЪЛГАРИЯ ТАМ!!!ДАЛЕЧЕ ОТ НЕГО, ПРЕЗИДЕНТЕ!!!НАРОДА ГО МРАЗИ!!!С ЕВРЕЙ РАБОТА ДА НЯМАШ!!!

каква партия.не му ли стига,че му купиха самолети,които той единствен в българия желаеше.бойко му гледа сеира,но и той има нерви.

Далече от фашиста Еврейн.Мръсник от класа

Определено смятам,че ако се формира нова партия ,стари и вече компрометирани и ненавиждани от народа като Соломон Паси личности
Няма да се получи!
Радев ,когото уважават всички ще допусне фатална грешка!Соломон Паси е продажник точно както и сегашният Цветан Цветанов и Бойко.

7 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!