fbpx

Срутища затвориха пътища в Смолянско, две села са без ток

Снимка фейсбук

Паднали камъни, кална маса и дървета затвориха два основни пътя тази сутрин в Смолянско, съобщиха слушатели на Дарик.

Непроходими са били пътните артерии Влахово-Тикале, както и Рудозем-Смилян. Първият път бе правен в спешен порядък, за да е обходен на Смолян-Средногорци, който стои затворен от месеци заради свлачище, а Рудозем-Смилян е в експлоатация от повече от година, но по трасето постоянно има проблеми и свлачищни процеси.

На пътя Тикале-Влахово има образувана сериозна колона от автомобили. От Областно пътно управление потвърдиха за постъпили сигнали при тях за проблеми във въпросните участъци, като уточниха, че в момента екипи на пътноподдържащите фирми пътуват към оказаните места и за заемат с разрешаването на проблема.

Оранжев код за дъжд в почти цялата странаИма сигнали и за свличане на земна маса на изхода на Смолян в посока Смилян.

Според областният управител на Смолян Недялко Славов, пътя Влахово – Тикале към 08:30 ч. вече е бил разчистен и движението се осъществява нормално.

„Спокойна е въпреки валежите, повишаване на водните нива има навсякъде, но е далеч под критичните стойности. Става въпрос за реките Арда край Рудозем и Черна в Смолян. Нивото на водата в язовир „Пловдивци“ е 3,50 м под преливник, в Златоград също е над 3 м. В големите язовири и там ситуацията е идентична, има достатъчно свободни обеми. Проблемите са паднали камъни по пътищата и то в основни направления. Имаше проблем с обходния път над Тикале, но е разчистено. Към Чокманово и Смилян има пропадания,“ коментира областният управител Недялко Славов.

Кога се завръща хубавото време?Без ток в Смолянско са селата Киселчово и Кремене, заради паднал стълб в района на Затворническото общежитие над Смолян. Проблемите са заради непрестанните валежи от дъжд в региона. Доста от улиците в Смолян също са наводнени, като най-тежка е ситуацията на околовръстния път и стръмните улици в областният град.

Според Недялко Славов, до час проблемните участъци по пътните артерии в областта ще бъдат разчистени.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!