fbpx

Средната работна заплата е нарастнала с 4,8% в края на 2018 г.

www.economic.bg

Вижте в кои сектори е регистрирано най-голямо увеличение

Средната месечна работна заплата в края на четвъртото тримесечие на 2018 г. е 1171 лв., или с 4,8% ръст спрямо третото тримесечие на 2018 г., сочат данни на НСИ.

Най-голямо увеличение е регистрирано в секторите „Образование“ (с 13,7%), „Финансови и застрахователни дейности“ (6,5%) и „Добивна промишленост“ (5,7%). Най-високи заплати получават хората, заети в ИТ сектора – 2788 лв., финанси и застраховане – 1933 лв., производство и разпределение на електрическа енергия – 1888 лв.

Най-ниски са били заплатите в хотелиерство и ресторантьорство – 705 лв., други дейности – 833 лв. и строителство -901 лв. Наетите лица по трудово правоотношение към края на миналата година намаляват с 26,3 хил. души, или с 1,1% спрямо края на септември 2018 г. и достигат 2,29 млн.

Най-голямо намаление се наблюдава в хотелиерство и ресторантьорство (8,9%) и селско, горско и рибно стопанство (8,7%). Най-голямо увеличение на наетите е регистрирано в дейностите ИТ сектора и в сферата на образованието – по 0,7%.В края на декември 2018 г. наетите лица по трудово правоотношение се увеличават с 14,6 хил., или 0,6% в сравнение с декември 2018 г.

Най-голямо увеличение се наблюдава при наетите в строителството – 6,8 хил., ИТ сектора – с 4.4 хил., и в сферата на здравеопазването – с 3.1 хил., а най-голямо намаление – в преработващапромишленост – с 2.3 хиляди.Средната месечна работна заплата през четвъртото тримесечие нараства със 7,4% в обществения сектор и с 6,8% в частния. Не пропускайте международната конференция по киберсигурност в София Sofia Cyber Sec 2019. Събитието ще се проведе на 14 февруари в „София Тех Парк“. Билети може да закупите чрез този сайт.

Кое тримесечие, че не разбрах? Пропуснахте 2018, но вменявате в обществото, че сте платили 5 заплати. Не се ли срамувате? Защо, проблем ли е моето отношение?

Глупости на търкалета. Освен това се казва и се пише НАРАСНАЛА. Ограмотявайте се или си оскубете учителката по български.

ЛЪЖЕТЕ ,ЗА ДА СИ УВЕЛИЧИТЕ – ОТНОВО – ДЕПУТАТСКИТЕ И МИНИСТЕРСКИ ЗАПЛАТИ ! КАК ПОНЕ МАЛКО НЯМАТЕ СТРАХ И СРАМ ОТ БОГА ! ДАНО СЕ ЗАДАВИТЕ ! НАГЛОСТТА ВИ Е БЕЗГРАНИЧНА !

Izrodi..samo lujete horata. Kvi uvelicheniq kvi neshta ..ei vie ste basi lainqrite.sprete da se opitvate da ni lujete i da lapate parite na naroda si..s kolko hilqdi i milioni leva jiveetee a pomislihte li za nas be ?? Tupanari..zatova bulgariq propada i shte propada zaradi vas..i vski hora shte bqgat ot rodinata si..nagleci..ei boiko nqma li da se grumnesh zaedno s horataaaa siii..

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

Блиц Новини
Участничка в „Ергенът“ се оплака от нездравословни условия

Снимки профил инстаграм Дамите в романтичното шоу „Ергенът“ окапват една по една. Много момичета са вече извън формата и разказват за впечатленията и преживяванията си от престоя вътре. Оказа се, че любовта не е единственото, което ги придружава в ежедневието. Явно храненето не им се е отразило добре. Една от …

Блиц Новини
Синдикатите: Риск от бедност грози над 30% от българите

Кадри Нова ТВ Хората в риск от бедност и социално изключване са над 30% в България. Голяма част от тях не могат да отопляват жилищата си пълноценно – избират дали да живеят на топло, или да се хранят нормално. Това коментира в новините на Нова ТВ главният икономист на КНСБ …

error: Content is protected !!