fbpx

Специално за жени: 5 знака, че емоционалното ви здраве е прекрасно

източник: az-jenata.bg

Един от важните индикатори на доброто здравословно състояние е емоционалното здраве. То не зависи само от външния вид, материалното благополучие, семейното щастие. Емоционалното здраве се влияе от нашия вътрешен свят, усещането за обща удовлетвореност от живота, приятните преживявания и емоции.

Ако понякога изпадате в мрачни настроения и се чувствате сякаш сте „в дупка“, това е съвсем нормално и се случва на всеки човек. Но знаците какво е състоянието на вашето емоционално здраве са много повече от моментното настроение. Вижте някои от тях и преценете кои са валидни и за вас.

Държите се добре с околните

Емоционалното и ментално здраве е свързано с доброто отношение към самите вас, това е ключов момент. Но освен поведението ви спрямо вас, от значение е как се държите с другите около вас. Когато сте в добро емоционално здраве, вие с лекота се отнасяте добре с другите, позитивни сте, усмихнати и това говори за отлично настроение.

Прощавате и поправяте връзките си

Когато дълго време не можем да простим за някоя обида или болезнена постъпка спрямо нас, това се отразява негативно и на емоционалното ни здраве. Ако обаче вие съумявате да простите на хората в живота си и продължавате напред, поправяйки връзките си с тях, това е знак, че емоционално сте стабилни.

Отворени сте за нови изживявания и емоции

Един от признаците, че сте емоционално стабилни е липсата на притеснение от бъдещето и вълнението, което изпитвате при нови преживявания. За вас те не са повод за страх или притеснение, а напротив – посрещате ги с усмивка и вярвате, че ще ви донесат само приятни емоции.

Знаете кога да помолите за помощ

Не е лесно да потърсим помощ от близки и приятели, тъй като чувството за мнозина е обидно и дори унизително. Но понякога се налага да прибегнем до помощ от наш приятел или колега, и начинът, по който го правим говори много за нашата личност. Ако искаме асистенция само в моменти, когато наистина имаме нужда и се налага чужда помощ, това говори за състоянието на нашето емоционално здраве.

Показвате благодарност

Това умение е от голямо значение и показва какво е нашето емоционално състояние. Да можем да изразим благодарност и уважение към хората, които са ни помогнали по някакъв начин, допринесли са за развитието ни като личности, говори много за нашия характер, за нашия поглед към отношенията с другите.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!