fbpx

Спасиха безпомощна жена в Морската градина в Бургас! Няма да повярвате кой е нейният спасител (снимки)

Снимки Флагман.бг

Куче откри безпомощна жена в канавка и я спаси от бавна и мъчителна смърт. Героят е хъскито Хаус. Тъжната история с щастлив край е от днес и се разиграла в парк „Езеро“ в Бургас, разказва пред Флагман.бг стопанката Ваня Георгиева.

Тази сутрин бургазлийката и приятелят й Теодор Славов излезли да разходят двете си кучета Ечи и Хаус. В района на тенис кортовете до ЦУРК-а изведнъж хъскитата започнали да тичат към храстите.

„Както си вървяхме, те изведнъж започнаха да ни теглят нагоре към едни храсти, там беше буквално като джендем, затънахме в кал. Опитахме да ги издърпаме, за да се върнем обратно, но Хаус настояваше да се движи напред, спря се до една канавка и почна да вие. Приятелят ми отиде да провери какво се случва и видя възрастна жена да лежи в безпомощно състояние в калта“, разказва Ваня пред Флагман.бг.


Кучето Хаус е героят на деня! 

Ваня веднага се обадила на спешния телефон 112. До 5 минути на място са пристигнали линейка и полиция. Установило се, че намерената се казва Жечка и преди 4 дни е обявена за издирване от сина си.

Жечка буквално чакала края си. Когато са я открили, едва дишала, цялата била в бълхи и треперела.

„Жената от няколко дни е лежала в това състояние там. Преживяла бурята на това място. Ако Хаус не я беше забелязал и не настояваше да върви към храстите, можеше да се случи най-лошото. Никога нямаше да я открием, ние нямаше да отидем там, ако кучетата не бяха ни издърпали. Хаус седеше през цялото време до нея, докато не я качат на линйека, и буквално плачеше и страдаше за жената“, обяснява гордата стопанка.

Мястото е било толкова кално, че линейката буквално затънала. Наложило се хората да я избутат. В акцията се включил и приятелят на Ваня – Теодор. Той помогнал за изкарването на Жечка от канавката, както и за бутането на линейката.

Преди да изчезне Жечка била настанена в Психодиспансера, който се намира в непосредствена близост до мястото, където е открита, научи Флагман.бг.


Хаус

Жената вече е настанена в болница, а стопаните на Хаус и Ечи стискат палци да се възстанови бързо.

Още един пример, как животните са по- човечни от хората! Пример за нас!
Браво Хаус! Чудесни стопани!

Благодаря на тези прекрасни животинки.Благодаря и на техните стопани че са спасили бедната жена.

Ако бяхме и хората така щяхме да се оправим досега ,не напразно хората са казали че няма по верен приятел от кучето и е доказано много пъти.

Направо настръхнаха докато го четох , браво ХАУС браво момче , Затова хора обичайте животните не бъдете жестоки към тях .

кучетата май по-човечни от служителите на психодиспансера?!
Как са изпуснали жената?Къде са бляи?!

Разплаках се ,когато четях,за подвига на Хаус!Но защо и хората не сме ,тъй добри,като тях?Гледам ,как комшийте мразят животните,аповечето са все от сел
а
та!Ритат ги ,биат ги!А те нищо не им пречат!

Чета и плача!Как можеживотните да са толкова добри и „човечни“, а ние ,хората,да сме толкова жестоки !Нали имаме повече разум от всички други същества!Живея в блок и повечето са от селата,а така жестоко се отнасят към животните!Ако може само те да живеят,другите _кучета ги яли…Не случайно Н Хайтов пише ,че трябва да се учим е на любов от ЖИВОТНИТЕ!

7 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

Блиц Новини
Участничка в „Ергенът“ се оплака от нездравословни условия

Снимки профил инстаграм Дамите в романтичното шоу „Ергенът“ окапват една по една. Много момичета са вече извън формата и разказват за впечатленията и преживяванията си от престоя вътре. Оказа се, че любовта не е единственото, което ги придружава в ежедневието. Явно храненето не им се е отразило добре. Една от …

Блиц Новини
Синдикатите: Риск от бедност грози над 30% от българите

Кадри Нова ТВ Хората в риск от бедност и социално изключване са над 30% в България. Голяма част от тях не могат да отопляват жилищата си пълноценно – избират дали да живеят на топло, или да се хранят нормално. Това коментира в новините на Нова ТВ главният икономист на КНСБ …

error: Content is protected !!