fbpx

Спасете се от Коледно преяждане с тази магическа вода

Как да помогнем на тялото след тежките коледни трапези? Стафидената вода е уникално средство за пречистване на черния дроб, а също и за цялостна детоксикация на тялото. Освен това има голяма полза и за работата на сърцето, стимулирайки кръвообращението, пише Zdrave.to.

При следване на процедурата само след няколко дни ще забележите промените, които настъпват в тялото. Стафидената вода стимулира активната работа на всички биохимични процеси в черния дроб, като по този начин подпомага детоксикирането на кръвообращението. Лекарите често препоръчват стафидите като безценен източник на антиоксиданти. 

Стафидената вода се приготвя изключително лесно. Необходими са около 400 мл вода и 150 г тъмни стафиди. След като водата заври се добавят добре измитите стафиди и се оставят за 20 минути на котлона. Ако желаете да подсилите ефекта, може да оставите стафидите накиснати във водата за една нощ.

После течността се прецежда. Стафидената вода се пие сутрин на гладно, поне 30 минути преди да закусите, като задължително се затопля преди консумация.

Здравословно е да пиете стафидена вода веднъж месечно между 4 до 7 дни. При употребата й не се препоръчва консумацията на неща, които влошават храносмилателната система и съответно създават киселинна среда в стомаха. Такива са всички мазни храни, алкохол, газирани напитки, изделия с изкуствена захар (шоколади, сладкиши, бонбони и др.). Всички те повишават холестерола и забавят метаболизма.

Стафидената вода стимулира храносмилането, помага за по-добрата обработка на хранителните вещества в стомаха, намалява киселините, действа ползотворно върху кръвообращението и чернодробната функция. Освен това се счита за идеално средство за отслабване, бори и затлъстяването.

Стафидите са изключително полезен, но често подценяван продукт. Те са отлично средство срещу полова слабост, анемия, ацидоза, повишена температура и запек. Действат и като блокиращо средство на токсините в организма.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пълен обрат с Вики след „Ергенът”: Прави много пари от прякора Цър-пър

кадри bTV, Инстаграм/Виктория Асенова Ако Алек ми беше дал роза в последния епизод, щях да му я откажа, това заяви Виктория Асенова, която напусна „Ергенът” след като се превърна в най-обсъжданата участничка този сезон. Тя направи това изказване в подкаста „Надкаст”, където стана ясно, че вече е започнала да капитализира …

Блиц Новини
Илия Луков разтърси ефира на БНТ с баладата за Гунди и Котков

кадри БНТ Народният певец Илия Луков разтърси с емоция студиото на БНТ в предаването на Георги Любенов. Той дойде за интервю, което много бързо се превърна в мини концерт. Луков изпя три песни, като първата беше легендарната балада за Аспарухов и Котков. Певецът не спести нищо от емоцията, която му …

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

error: Content is protected !!