fbpx

Социолог: Расте дистанцията между ГЕРБ и БСП за България, ВМРО има шанс за евродепутати

Няма да са само три партийните листи, които ще излъчат свои представители в Брюксел, каза Геновева Петрова

През последните дни ГЕРБ успява да възвърне преднината си пред БСП за България. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ социологът Геновева Петрова. Тя представи резултатите от социологическото проучване на Алфа Рисърч, проведено в периода 19-22 май 2019 г. и реализирано със собствени средства. Изследването е сред 1016 пълнолетни граждани от цялата страна чрез пряко стандартизирано интервю по домовете на анкетираните лица, уточни водещият Антон Хекимян.

Дистанцията между управляващата и опозиционната партия е около 4,5%, каза Петрова.

„Това се дължи на активизирането на ГЕРБ в кампанията. От тази партия заложиха на кампания на успехите и силна антиБСП мобилизация. Имаха поредица от силни послания в това отношение“, коментира тя.

Моето лично мнение е, че няма да са само три партийните листи, които ще излъчат свои представители в Брюксел, а от това зависи дали ГЕРБ ще има най-много евродепутати, обясни социологът.

Според нея има голяма вероятност ВМРО е да е четвъртата партия, която ще премине бариерата и ще има свои представители в парламента на Европа.

„Една от тенденциите, които открояваме, е че има леко активизиране на желанието на хората да участват в европейските избори, т.е. възвръща се нивото до 35-36% от избирателите, изразяващи готовност да отидат до урните. Малко над 2,1 млн. българи ще гласуват“, добави тя.

Скандалите в страната през последния месец, цялостното разочарование на хората и по-ниският интерес на хората към европейските теми са фактори, които повишават тежестта на последните дни от кампанията, каза още Геновева Петрова.

58% от анкетираните отговарят, че са решили отдавна, че ще подкрепят партията, на която симпатизират, а 15% са избрали за кой да гласуват по време на предизборната кампания.

Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Da s e zadavqt a pobedata si dano! Nqmat srama presta pnici !

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Покрай Капките Джулиана Гани стана диджей

„Като две капки вода“ помогна на единствената участничка, която не е професионална певица или актриса, да добие популярност и повече хора да видят способностите й. Досега тя се представя повече от добре. Липсата на умения компенсира с много старание и упорита работа. Трудното е, не просто да изпееш или да …

Блиц Новини
Животът на Роси след „Бригада нов дом“

Кадро БТВ Доста коментари се изсипаха по майката с три деца, герой в последния епизод на „Бригада нов дом“. Намериха се хора, които да я критикуват за състоянието на дома й, но масово зрителите бяха възхитени от силата и борбеността на Росица. Това рамо, което жената получи с ремонта на …

USA news
A raw foodist from Russia fed his baby sunshine and it was gone in a matter of days

A raw foodist from Russia fed his baby sunshine and it was gone in a matter of days 44-year-old Maxim Lutii, an influencer and blogger, admitted to the court in Sochi, Russia, that he is guilty of the death of his one-month-old son Cosmos. Maximus Lutius wanted to raise his …

error: Content is protected !!