fbpx

Собствениците: Топ пет на най-добрите марки за коли „втора ръка“

И в момента пазарът на поддържаните автомобили втора ръка процъфтява, макар и автомобилните салони да се пръскат по шевовете от нови автомобили.

Въпреки изгодните условия за лизинг, ниските лихви и различните допълнителни „екстри“ от продавачите, хората продължават да си купуват коли втора употреба, пише auto.blitz.bg.

Естествено, това не винаги е най-добрият вариант, ако историята на колата не може да бъде проверена.

Но има марки коли, които дори и втора ръка може да ви служат дълго. Просто те са направени „със съвест“, а не на принципа „караш и хвърляш“.

Мерцедес-Бенц

Всеки фен на автомобилите знае, че дори и стария мечок може да ви служи дълги години. Производителите на тази марка поставят специален акцент върху качеството на сглобката, на дълготрайността на всеки отелен детайл.

Смята се, че „Мерцедес“ е скъп за обслужване, но ако се отчете, че той много рядко ще трябва да бъде ремонтиран, то той може да излезе доста по-евтино от всяка друга марка.

Дори и със стотици хиляди километра пробег мерцедесите си запазват своята здравина и комфорт. И в момента на пътя могат да бъдат видени автомобили от тази марка, произведени през 80-те години на миналия век, които нямат ръжда по каросерията и са още със заводската окомплектовка.

Все пак дори и стар „мерц“ може да не излезе много евтин. Колите на тази марка харчат малко повече бензин спрямо останалите, но затова пък салоните им се отличават с превъзходна изработка, имат изключителна проходимост по черните пътища, както и добра шумоизолация и комфорт.

„Волво“

Автомобилната марка „Волво“ вече редица години наред води по безопасност. Това е гарант за истинско шведско качество. Разбиращите от коли шофьори дори и не се учудват, виждайки „Волво S40“ или „Волво S60“ с пробег над 400 000 километра в идеално състояние.

Лекотата на управлението на този автомобил поразява, също така всичко е добре замислено до най-малкия детайл – предвидена е дори автоматична настройка на огледалата, за да може шофьорът да не страда от „слепите“ зони.

Производителят залага не само на безопасността, но и на ограничаването разхода на гориво. Това е причината, поради която хората да избират добре поддържани „Волво“ пред по-новите автомобили на други марки.

При това двигателят на тези коли е толкова мощен, че се пали лесно дори и в най-големите студове. Абсолютно всички собственици потвърждават липсата на проблеми с колата в зимно време.

„Тойота“

Японците разбират от автомобили, затова „Тойота“ е най-доброто, когато се говори за съотношение между цена и качество.

Това е световно известна марка, гарантираща сигурността на пътя и дълготрайността на двигателя

Да се намери запазена „Тойота“ все пак е трудно – тях просто малко ги продават. Собствениците разбират, че „тази крава не трябва да се изпуска“ и не бързат да се разделят с надеждния си приятел.

Джиповете с марката „Тойота“ са неубиваеми и прекрасно пасват на нашите пътища, а и извън тях. При това разходът на гориво ще е относително малък и в големите градски задръствания.

Управляването на „Тойота“ винаги е на висота дори и при високите скорости. Собствениците потвърждават прекрасната динамика на автомобила дори и при по-старите модели.

„Хонда“

„Хонда“ е прекият конкурент на „Тойота“, има същото високо качество на сглобка. С една дума също надеждна и дълговечна марка. Новата „Хонда“ струва скъпо, но запазена такава може да се купи на достъпна цена, а качеството на колата при това няма да е много по-ниско от на новата.

 

Всичките собственици отбелязват особената надеждност на ходовата част, високата проходимост на колата и комфорта на салона Тези коли с годините не губят от своята надеждност и се продават най-често защото собственикът иска нещо ново, а не поради повреда.

„Дачия“ и „Шкода“

Основната причина, поради която хората купуват употребявани автомобили от тези марки, е тяхната универсалност при подбора да части.

За „Дачия“ стават половината части от старите „Рено“, а на „Шкода“ – от „Фолксваген“.

Тези коли са много надеждни, затова цените на новите автомобили и тези втора ръка не е много голяма.

Шкода е заслужила своето доверие с моделите „Октавия“ и „Супърб“, които в момента „страдат“ само заради екологичните изисквания, но не и заради надеждността си.

Разходът им на бензин е малък – до 9 километра в града. Всички отбелязват доброто управление на колите, което се дължи на електромеханичен усилвател. Вероятно заради това „Шкода“ често е предпочитана от жените.

„Дачия“ е рекордьор по икономичност. Колата най-много да ви изгори 5 на 100 (бензинов двигател) и 3,9 на 100 (дизел). При това колата има задоволителна проходимост, хубав по размер багажник и комфортен салон.

И до ден днешен „Дачия“ присъства в списъка с най-търсените коли втора ръка, дори и колата да е над 15-годишна.

Това, че колата е с доста навъртени километри, е означава, че я трябва да бъде предадена за скрап. Качествената кола може да служи още дълги години, без да причинява на новия си собственик особени неудобства. На съвременния пазар има достатъчно части за коли от всякакви марки, така че ремонтът няма да е неразрешим проблем.

Естествено, голямо значение има това, как бившият собственик е поддържал автомобила.

Все пак правилната поддръжка удължава службата на всеки автомобил.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Покрай Капките Джулиана Гани стана диджей

„Като две капки вода“ помогна на единствената участничка, която не е професионална певица или актриса, да добие популярност и повече хора да видят способностите й. Досега тя се представя повече от добре. Липсата на умения компенсира с много старание и упорита работа. Трудното е, не просто да изпееш или да …

Блиц Новини
Животът на Роси след „Бригада нов дом“

Кадро БТВ Доста коментари се изсипаха по майката с три деца, герой в последния епизод на „Бригада нов дом“. Намериха се хора, които да я критикуват за състоянието на дома й, но масово зрителите бяха възхитени от силата и борбеността на Росица. Това рамо, което жената получи с ремонта на …

USA news
A raw foodist from Russia fed his baby sunshine and it was gone in a matter of days

A raw foodist from Russia fed his baby sunshine and it was gone in a matter of days 44-year-old Maxim Lutii, an influencer and blogger, admitted to the court in Sochi, Russia, that he is guilty of the death of his one-month-old son Cosmos. Maximus Lutius wanted to raise his …

error: Content is protected !!