fbpx

Собственикът на пропадналата в изкоп кола: Можеше и аз да съм вътре, разминах се на косъм!

Кадър Bulgaria ON AIR

Рано тази сутрин свлачище, причинено от спукан водопровод, погълна автомобил и част от оградата на строителен обект в столичния квартал „Овча купел“. Пропадналата земна маса е само на няколко метра от жилищен блок, висок 9 етажа, предаде Bulgaria ON AIR.

Именно строителният обект изкара на протест жителите само преди дни. Вече доста време хората от „Овча купел“ алармират за презастрояването на района. Жителите на блока, който е в съседство със строителния обект споделиха, че са чули страшен тътен сутринта при свличането на земните маси.

Собственикът на автомобила, който вече е в основите на строежа, разказа, че излизайки е забелязал, че под автомобила му теренът е започнал да пропада и е искал да намери охранител или други хора от обекта, които да информира и буквално след няколко минути автомобилът, заедно с част от оградата се оказал в изкопа.
„Двете ми гуми бяха леко потънали надолу. В рамките на две три минути можеше и аз да съм вътре в колата“, разказа Цветан.

Мъжът разказа, че често е спирал до оградата, както и много други автомобили се оставят там.

Отвъд този инцидент, хората от блока, който е на няколко метра от свлачището и други жители на квартала, разказаха, че вече много време търсят институциите и настояват строежът да бъде спрян, но по думите им от общината са ги уведомили, че цялата документация е изрядна и няма как това да стане, защото теренът е частен, реституиран, въпреки че преди време е бил предвиден за детска градина.

„Безотговорно се раздават разрешителни за строеж в „Овча купел“ – това е истината“, каза Ели Иванова, която пък е организатор на протестите срещу застрояването на района.

Тази сутрин на мястото на инцидента дойдоха пожарникари, служители на общината, които обаче само наблюдваха какво се случва и как тонове вода се изливат в изкопа, защото няма как да действат преди от „ВиК София“ да спрат водата, което не може да стане близо час.

Хора от строителния обект пък обясниха, че течащата вода е от скъсан водопровод, който е за доставяне на вода до противопожарен кран. Жителите на околните блокове пък споделиха, че този кран, който е поставен преди месец и половина, е бил заграден от оградата на новия строеж.

Гражданите от квартал „Овча купел“ настояват за спиране на строежа и като цяло за прекратяването на презастрояването в района. Те искат още зелените площи между блоковете да останат и да не се предвиждат за строеж в устройствените планове на района.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!