fbpx

Смея се на вицовете му, откакто се помня: Шкумбата има повод за много усмивки днес!

Димитър Неделчев Туджаров – Шкумбата е български комик. Той е роден на 6 октомври 1954 година в Петрич. Още преди промените, по време на социализма, чрез своя хумор той успява да изразява чувствата и отношението на хората към правителството и строя.

След 10 ноември 1989 г. Шкумбата става още по-популярен.Той е един от първите комици, които следват западния модел на one man show представления.

Шкумбата е най-добре познат като разказвач на вицове (англоезичният термин е „скечове“). През 1979 г. завършва ВМЕИ – София, магистър по Автоматика и телемеханика, но тъй като неговите призвание и талант са безспорно на актьор и комик, той се реализира професионално на сцената като такъв повече от 30 години. През 2009 г. той се дипломира с магистърска степен по Реторика в СУ „Св. Климент Охридски“, във факултета по Философия.

Първата му роля е във филма „Дисонанси“(1981) на режисьора Александър Раковски, продуциран от БНТ. В периода 1996-1999 г. той има самостоятелни хумористични рубрики в предаванията „Добро утро“ и „Събота късен следобед“. В периода 1996 – 1998 г. води своя рубрика, озаглавена „Неделя късен следобед“ по БНР.От 1997 до 1998 г. по телевизия 7 дни води собствено шоу, наречено „Шоуто на Шкумбата“. Автор на много продукции и моноспектакли, някои от които са: „Смях до сълзи“, „Тежко е, но няма как!“, „Животът иска жертви, но няма да сме ние“, „Параграф 23“. През 1996 г. излиза първата авторска хумористична книга „Шкумбата се смее“, която е преиздадена няколко пъти. През 1995 г. излиза първата му не апокрифно, а легално издадена аудио касета със заглавие „Първо частно-честно нелегално радио“. През 2000 г. издава диска „Тежко е, но няма как!“ (продуцирано от Музикаутор, БМК), в което всички текстове и изпълнения са авторски.

Има многобройни участия и самостоятелти шоупрограми в много страни по света – от Русия през Мароко до САЩ. Владее и играе на български, френски, английски, немски и руски.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!