fbpx

След 8 години издирване Дания предаде на българските власти крадец на златни бижута

Състав на Варненския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура и задържа под стража издирвания от 8 години Сюлейман С., обвиняем за кражба в особено големи размери, представляващ особено тежък случай, като престъплението е било извършено в условията на опасен рецидив.

Мъжът е издирван с европейска заповед за арест, издадена от Окръжната прокуратура във Варна. Задържан бил на територията на Кралство Дания, чиито съдебни власти са разрешили предаването му на българските власти с цел провеждане на разследване на Окръжния следствен отдел по досъдебно производство, водено срещу него и други лица.

59-годишният българин е бил привлечен задочно като обвиняем за кражбата на златни накити от частен дом в Долни чифлик, извършена на 25 юли 2010 г. от петима, след предварителен сговор и чрез използването на МПС и техническо средство. Стойността на откраднатите златни накити възлиза за 196 392 лева, което представлява особено големи размери, като случаят е особено тежък. Наказанието за престъплението по член 196а от НК предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години и конфискация на цялото или на част от имуществото на виновния.

Издирваният Сюлейман бил установен и задържан с европейска заповед за арест преди няколко години във ФРГ. Съдът в Бремен обаче отказал да го предаде на българските съдебни власти, като се позовал на лошите условия във варненския затвор. Обвиняемият е осъждан седем пъти.

Определението на Варненския окръжен съд, с което е взета най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо Сюлейман С., подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!