fbpx

След 19 опита инвитро: На бял свят се появи малката Ивайла

btvnovinite.bg

Семейство сбъдна мечтата си за бебе след 15 години борба

След 19 опита инвитро семейство от Велико Търново сбъдна мечтата си да има бебе. Били са нужни 15 години, за да се появи малката Ивайла на бял свят.

Снимка: btvnovinite.bg

За Дарина Чилева 4 март е най-щастливият ден в живота ѝ – денят, в който става майка. Борбата на семейството започва преди 15 години, когато след дълги опити става ясно, че трябва да се намесят специалисти.

„Всичко започна през 2004 г., когато се запознахме с партньора ми. На доста по-късен етап разбрахме, че имаме проблем, диагностициран през 2009 г. И оттогава започна нашата по-усилена борба, за да се появи детенце в нашето семейство”, разказа Дарина.

Снимка: btvnovinite.bg

Ивайла се ражда благодарение на донорска яйцеклетка.

Д-р Веска Кайрякова, която е следила бременността на Дарина, обясни, че при пациентките по донорска програма се обръща по-голямо внимание на тяхното психическо състояние.

„Да могат по-лесно да преодолеят целия стрес. Имайки предвид дългите години в очакване, това е нещо съвсем ново за тях. По принцип всички са много притеснени, но ние се стремим да им вдъхваме вяра, да им дадем сили да преодолеят каквото и да се случва”, обясни д-р Кайрякова.

Около 2000 са децата, които са се родили благодарение на донорска яйцеклетка, каза Мариела Куртева от фондация „Майки за донорство”.

По думите ѝ хората се притесняват и трудно даряват. „Ние не целим да ги убеждаваме да даряват, а по-скоро да се запознаят с донорството и всеки сам да вземе решение”, допълни тя.

Малката Ивайла ще се прибере у дома точно на 8 март. „Пожелаваме си само да е здрава”, категорична е Дарина.

Щастливата майка насърчава всички като нея да се борят за мечтата си да имат дете.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

error: Content is protected !!