fbpx

Слави Трифонов: Кой излъга медицинските сестри?

Блиц Новини
2

Коментар на Слави Трифонов, публикуван снощи в личния му профил във фейсбук:

А 6 млн.лв. за медицинските сестри са едва два-три пъти повече от правителствената помощ за осветление и други подобрения на стадион „Арена Арда“ в Кърджали

Припомням – за да тушира серията протести на медицински сестри от цялата страна за достойни условия на труд и за достойно заплащане, на 10 април правителството издаде постановление за отпускане на 50 млн.лв. субсидия за болниците.

Месец след това обаче, правителството тихомълком е редактирало това постановление и сумата от 50 млн.лв. се е стопила 8 пъти и се е превърнала в… 6 млн.лв.

А 6 млн.лв. за медицинските сестри са едва два-три пъти повече от правителствената помощ за осветление и други подобрения на стадион „Арена Арда“ в Кърджали.

6 млн.лв. субсидия за медицинските сестри са почти колкото 5.7-те млн.лв. субсидия за Мюфтийството и 2 пъти по-малко от 15-те млн.лв. субсидия за Православната църква.

Ето защо, 6 месеца по-късно медицинските сестри отново протестират.

Та, кой излъга медицинските сестри?

На заседанието на Министерски съвет на 10 април, премиерът Бойко Борисов обявява, че правителството отпуска „около 50 млн.лв. за повишаване заплатите на медицинските сестри“.

На същия 10 април финансовият министър Владислав Горанов заявява, че икономиката се развива във всяка една сфера, което позволявало да се заложи и новото увеличение.

А ето какво казва министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на заседанието от същия 10 април: „С направеното предложение ще постигнем начални заплати по колективния трудов договор от 950 лв. за медицинските сестри.“

Три изказвания – три лъжи.

Няма 50 млн.лв. от правителството. Няма обещаното увеличение на заплатите на медицинските сестри.

А каква е цената на тези лъжи?

Ето ви е една цена – от 13 октомври детското отделение в Карлово остава без медицински сестри и лекари. Това следва и в други градове.

Системата на здравеопазването на една страна е може би най-важната част от националната ѝ сигурност. Това не го ли научиха лъжците?

А лъжците замислят ли се за това:

Ниското заплащане и условията на труд, при които работят медицинските сестри са не просто недостойни, те са унизителни за всяка човешка личност.

Скъпи българи, всички се нуждаем от медицинските сестри – заради здравето си, заради живота си. А те се нуждаят от достойнство. Помислете. Не от лъжи. А от достойнство.

Толкова ли е трудно да живеем нормално?

До колкото си спомням когано ставаше въпрос за заплатите на сестрите Борисов каза че те се опредят от самите болници.парите за здраве опазване са достатъчно ако се разпределятправилно.Как е възможно доктор да пребира57000лв с лъжи а сестрите които работят с него650лв.Хора спрете се.Ако държавата започне да се меси как се разпределят парите във всяка фирма и да доплаща на работниците ,защото началниците крадат безнаказано,няма как да стане.Държавата сме ние ,100% тези крадци не плащат и данъци.Не сте сами в този свят вижте хората как са го решили този проблемЗакони и затворите пълни с крадци това е проблема.

Няма ден в който Борисов и Горанов да не се появят някъде и да не излъжат за нещо.Просто няма а народа вярва ли вярва на тези лъжци.Само Цветанов ще го събори Борисов и се надявам да е скоро.Слави дейстай защото народа е вперил поглед в теб и чака някакво спасение и възмездие за крадците от ГЕРБ

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

error: Content is protected !!