fbpx

Слави се подиграва с посещението на папата у нас

OFFNews

„От три дена не съм на себе си. Не съм спал, не съм излизал от нас. Какво съм правил? Благоговеех! Коленопреклонно коленича пред изконната за нас, българите, религия – католицизма. Самобичувах се. Три дена. Като във филма „Името на розата“. Самобичувах се за грехове, които дори не съм извършил.“

Това заяви тази вечер в шоуто си водещият Слави Трифонов. В предаването той иронизира посещението на папа Франциск у нас и освен хапливия коментар, посвети и два скеча на събитието – с участието на Краси Радков, Иво Сиромахов и Иван Кулеков.


От три дена вечерям само нафора, пия светена минерална вода и си лягам с кардиналска шапчица, червена. Защо правя всичко това? За да бъда достоен за височайшото посещение на папата у нас. Той вече замина към другата България – Северна Македония. Но аз искам да благодаря най-официално на всички телевизии за творческия устрем и религиозното дръзновение, с което отразиха всяка малка стъпчица на големия папа. Една малка стъпка на големия папа – една голяма крачка за българската ТВ журналистика, иронизира Трифонов.

Ама толкова съм доволен, ама толкова съм щастлив. Папата прави богослужение – ние нищо не разбираме. Обаче сме щастливи. Ами вие ходили ли сте в катедрала на католическо богослужение? Не. България беше катедрала на католическо богослужение. И всички бяхме щастливи. Вярно – аз пред телевизора, у нас, докато се самобичувам. Но имаше хора, които успяха да минат, толкова трудности да прескочат, да успеят, да стигнат, да тичат. И накрая кеф! Папата говори, те не разбират, ама се кефят. Само един човек може да се мери с присъствието на папата по телевизиите ни тези дни. Това е той, българският папа, мамата, мамата на всички ни, българският министър-председател! – каза още телевизионният водещ.

В началото на предаването Трифонов уточни, че до последното издание на „Шоуто на Слави“ остават 62 предавания.

Затова с моите колеги ще ви разказваме за някои неща, които са се случили в шоуто и извън шоуто, но зрителите не са ги видели. Ще разказвам с помощта на мои колеги, обясни той, но изобщо не засегна темата какво ще прави заедно с екипа си след последното издание на „Шоуто на Слави“ на 31 юли.

Ще ми липсва предаването на Слави. Чрез него научавам и се запознавам , макар и задочно с много световно известни личности и успели хора! Много се радвам на конкурсите за деца…, просто БТВ няма да е същото без тях…! Дано, където и да са и каквото и да правят е в името на доброто и истината…УСПЕХИ!!!

Шоуто не гледам но това изказване на Слави бие точно в 10-та.И не е подигравка с папата както някои тъпири / политически ;журналистически и прочие та до обикновения човечец/ си мислят; по скоро е укор към това прословуто българско двуличие. За папата претупаха парада за Деня на храбростта и Българската армия по всички големи медии.Никой журналист не се сети за светите мъченици от Батак; всички бяха зяпнали светейшеството и го венцехвалеха. Ако искате да си поговорим сериозно за подигравка : -като такава по -скоро звучеше твърдението на Бащицата че „Божият наместник на земята“ веднага облякъл подарената му дрешка и все кисело мляко хапвал от вечерта! Стига лицемерие! Този път Слави е прав!!!

Може да продължи шоуто има своите милиони фенове едно поколение българи израсна с него друго помъдря решението е на Слави Трифонов дали да го има шоуто нещо което и носи пари защо да се спира ,освен ако има друга алтернатива за развитие .Успех на екипа на Слави каквото и да реши ваш фен.

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

USA news
Horoscope for Friday, March 29: Your phone should not pick up a sign

Pixabay On March 29, Taurus better not pick up their phone. Here is the horoscope from the Lama: Aries During this day you will find a brother in reason. Or a sister. In other words, you will meet a member of the opposite sex who will think and feel the …

USA news
On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name

On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name On March 29, name day is celebrated by everyone who bears the name Marco. Marko is the ancient Hebrew for wrestler. According to the Latin reading, however, the name is translated as masculine. In the reign of Emperor Constantine the …

error: Content is protected !!