fbpx

Скъпи или евтини гуми да изберем?

Отговорът на този въпрос не е еднозначен, но предвид финансовото състояние на средностатистическия българин, той по-скоро клони към т.нар. гуми от „втора лига“. По-добре да вземете евтини нови гуми, отколкото употребявани от премиум марка, пише fakti.bg.

Китайските гуми също не са за пренебрегване, защото те държат най-ниски цени, но въпреки че качеството им се подобрява с всяка изминала година, те все още не са на нивото, на което са гумите от доказани производители.

Затова, ако реномираните марки гуми са ви скъпи, то не е зле да се ориентирате към т.нар. „втора лига“. Индустрията в сферата на автомобилните гуми се развива доста бързо и непрекъснато излизат нови технологии. Но гумите, които са били лидери в тестовете преди няколко години не са за пренебрегване. Те все още се продават като нови, само че под други марки.

Големите концерни пускат продукцията си на пазара под няколко марки. Основните и много скъпи са под брандовете Continental, Goodyear, Michelin, Nokian и Pirelli. Те безспорно са най-хубави, но струват много пари. А във „втората лига“ са позиционирани по-евтините и по-опростени гуми, които компаниите продават под други марки.

Така например ако сте фен на Michelin трябва да обърнете внимание и на марките Kleber, Kormoran, BFGoodrich и Tigar. Вместо Goodyear и за по-малко пари можете да купите Sava, Fulda или Debica. Continental пък предлага по-старите си технологии под брандовете Matador, Semperit и Uniroyal, а Nokian и Pirelli – като Nordman и Formula, съответно.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Майката на Митко от Цалапица: Започвам безмилостна борба!

Снимки ФБ и кадри БТВ Удар след удар понася борбената майка на Митко от Цалапица. Вече 8 месеца тя води ожесточена борба със съдебната система, от която иска единствено справедливи наказания за виновниците причинили смъртта на сина й. Атанаска Бакалова има и широката подкрепа на близки и не толкова хора, …

Hell's kitchen
Никол оцеля, ще готви в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Инфарктна за участниците резервация беше тази в последния епизод на Хелс китчън. Като водещи на двете кухни застанаха двама от най-добре представящите се, а именно Никол и Славейко. Борбата бе ожесточена и двата отбора завършиха на 2 секунди разлика. Според правилата Никол трябваше да напусне състезанието, но …

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

error: Content is protected !!