fbpx

Синоптичката Евгения Егова обясни колко студен ще бъде октомври и да се надяваме ли на „циганско лято“!

Валежите в югоизточните райони вече спряха. Все още през днешния ден очакваме превалявания в североизточните райони, но по-слаби и на фона на слънчевото време в западната част от страната. Това заяви пред БНТ синоптикът Евгения Егова, пише Блиц. 

„Тази обстановка беше породена от циклона „Ксенофон“. Очаква се тя да е най-сериозна за месеца. По принцип октомври е характерен с такива превалявания, позитивното е, че сега те се случиха в края на септември.

В Ахтопол бяха най-големите количества, но и в Бургас за три часа имаше значителни валежи“, обясни тя. „Този месец ще бъде относително нормален – под това се разбира, че среднодневните температури няма да имат големи амплитуди, валежите ще бъдат в нормите. Очаква се стабилизиране на времето, в сряда очакваме високи температури. Около 12-15 октомври очакваме отново валежи, но не в такова голямо количество“, каза Егова.

Месецът ще бъда относително спокоен. Минималните температури няма да бъдат много ниски – най-ниските очакваме да бъдат в интервала -1 и 4 градуса. Не се очакват слани, но в някои от дните температурите може да са ниски. Най-топлите дни се прогнозира да бъдат тези, които предстоят.

Сериозна динамика няма да има. „Циганско лято“ може да се очаква през ноември. Очакваме този октомври да бъде като миналогодишния. По най-високите върхове вече има сняг, за сега при нас, в ниското, не може да се очаква.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Покрай Капките Джулиана Гани стана диджей

„Като две капки вода“ помогна на единствената участничка, която не е професионална певица или актриса, да добие популярност и повече хора да видят способностите й. Досега тя се представя повече от добре. Липсата на умения компенсира с много старание и упорита работа. Трудното е, не просто да изпееш или да …

Блиц Новини
Животът на Роси след „Бригада нов дом“

Кадро БТВ Доста коментари се изсипаха по майката с три деца, герой в последния епизод на „Бригада нов дом“. Намериха се хора, които да я критикуват за състоянието на дома й, но масово зрителите бяха възхитени от силата и борбеността на Росица. Това рамо, което жената получи с ремонта на …

USA news
A raw foodist from Russia fed his baby sunshine and it was gone in a matter of days

A raw foodist from Russia fed his baby sunshine and it was gone in a matter of days 44-year-old Maxim Lutii, an influencer and blogger, admitted to the court in Sochi, Russia, that he is guilty of the death of his one-month-old son Cosmos. Maximus Lutius wanted to raise his …

error: Content is protected !!