fbpx

Синоптиците извадиха страшни графики и предупредиха за големи опасности

Днес ще е тихо и почти сухо. Облачността в по-голямата част на страната – минимална. Слаби превалявания се очакват в планините и в някои райони на Източна България в късния следобед и привечер, съобщи Нова Тв.
Температурите – между 23 и 28 градуса. Около Черноморието ще е слънчево и топло. Температури – 22-24 градуса на въздуха и около 18 градуса на морската вода по южното крайбрежие.  В планинските масиви на Западна България и по дължината на Стара планина са възможни слаби превалявания.

В следващите дни очакваме страната ни ще попадне под нова зона с ниско атмосферно налягане. Очакваме валежи, които ще обхванат дните до края на седмицата. По-значителни валежи и гръмотевични бури ще има от четвъртък следобед до края на петъчния ден. В първия ден ще вали по-интензивно в западните и централните райони на Южна България. А на 24 май валежите ще обхванат централна и Източна България. И през двата дни ще има условия за градушки. По-уязвими се са районите на Пловдив, Пазарджик, Хасково, Стара Загора, Сливен и Ямбол. На много места в централните части на страната валежите в четвъртък и петък ще са интензивни. Валежните количества ще достигнат нива над 20-30 литра на квадратен метър за денонощие.

Значителен риск от поройни наводнения има в следващите 3 денонощия за много реки в централните части на страната. Степен на опасността „тревога“ е обявена за горното течение на река Янтра и по водосбора на Марица – река Стряма. Освен тях, под наблюдение са още горните течения на Вит и Осъм, Камчия, Тунджа и Струма, както и техните притоци.

До края на седмицата не се очакват големи колебания в температурите – сутрин и вечер термометрите ще показват между 12 и 14 градуса, а през деня – между 20 и 25 градуса.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!