fbpx

Синоптик разкри до колко градуса ще се вдигне живакът в неделя

Слънчево време ни очаква в неделя, над източните райони – с временни увеличения на облачността, според прогнозата на НИМХ-БАН.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно, повече облачност ще има над източните райони, но без валежи, пише Блиц.

В съботния ден вятърът ще отслабне, в по-голямата част от страната ще е до умерен, в източните райони – все още до силен, от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 26 и 31 градуса.

Атмосферното налягане ще продължи бавно да се повишава и ще бъде по-високо от средното за юли.

Слънчево ще бъде и над планините. Ще духа умерен, по билата – и временно силен, северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19 градуса, на 2000 метра – около 12 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от север. Максималните температури на въздуха ще бъдат 26-28 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 23-26 градуса, а вълнението на морето – 2-3 бала.

И в понеделник ще бъде предимно слънчево, вятърът още ще отслабне. Дневните температури ще се повишават и максималните през втория ден ще са между 29° и 34°. Едва привечер в понеделник от северозапад ще започне заоблачаване и на отделни места в Западна България ще превали краткотраен дъжд. В Източна България вятърът временно ще се ориентира от юг.

Във вторник с усилване на вятъра от северозапад дневните температури слабо ще се понижат. Облачността ще е променлива и на отделни места, главно в източните райони, е възможно да превали и прегърми.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Зрителите са в шок от въпрос в „Аз обичам България”, искат спиране на шоуто

кадри bTV Въпрос в телевизионната игра „Аз обичам България” ядоса много зрители в петък вечер и предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. Според някои той изобщо не е подходящ за семейно и патриотично предаване. Интересно е, че въпросът, който се появи в най-напрегнатия момент в играта, шокира дори и …

БГ звезди
Веско Маринов: Родих се селянин, станах гражданин

кадри Нова телевизия Емоционална изповед направи по Нова телевизия естрадната звезда Веселин Маринов. Певецът призна, че е изпитва страх да посети родната си къща в Полски Тръмбеш, която е единственото място, което нарича „у дома”. „Никой не ме чака вече там”, обясни Маринов, едва удържайки сълзите. Той се върна назад …

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

error: Content is protected !!