fbpx

Синоптик от НИМХ с прогноза за застудяване в следващите двадесет дни

„Днес преди обяд ще има ниска облачност или мъгла, но следобед температурите ще се повишат до 16-21 градуса. Валежи няма да има. В планините вчера дъждът премина в сняг и вече има тънка покривка и по високите части е заледено. Днес предимно слънчево време, а през почивните дни – още по-хубаво време в планините.

В равнинната част на страната очакваме мъгли – на повече места и все по-трайни“. Това каза пред БНТ дежурният синоптик на НИМХ Красимир Стоев. „През преходните сезони най-голямата опасност в планините са ниските температури, заледяванията, които могат да се получат, както и голямата динамика на атмосферната циркулация“, добави той.

„Днес отново във Северна Италия, над Алпите ще паднат значителни валежи – над 50 л/кв. м Времето там е изключително динамично и опасно. В Алпите ще вали и сняг. При нас на Балканите температурите са много по-високи от обичайните за периода“, обясни Стоев. „Нормално е през септември да не вали, но октомври и ноември действително сушата повече се задълбочи.

Но ще започнат скоро периоди с повече валежи. До края на следващата седмица обилни валежи не се прогнозират. През началото на следващата седмица ще има леки превалявания на места и температурите леко ще паднат. След около 20-ина дни можем да говорим за температури, близки до обичайните“, обясни той. „След 20 дни очакваме температурата в София да доближи нулата, така че може да завали и сняг“, каза още синоптикът.

Котараците още се бият. Котките се котят поголовно.Малки котенца щъкат наоколо .
Мечките не искат да заспят. Тревите още зеленеят. Щъркелите остават.
На природата ли да вярвам или на синоптиците.

Само не се възгордявай,и помисли за входовете на ст-загора ,че сутрин има километрични опашки по булевард“цар Симеон Велики“ .Свържи обиколното на града със пътя за ст-бани за да затвориш кръга.!?!

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

Блиц Новини
Участничка в „Ергенът“ се оплака от нездравословни условия

Снимки профил инстаграм Дамите в романтичното шоу „Ергенът“ окапват една по една. Много момичета са вече извън формата и разказват за впечатленията и преживяванията си от престоя вътре. Оказа се, че любовта не е единственото, което ги придружава в ежедневието. Явно храненето не им се е отразило добре. Една от …

Блиц Новини
Синдикатите: Риск от бедност грози над 30% от българите

Кадри Нова ТВ Хората в риск от бедност и социално изключване са над 30% в България. Голяма част от тях не могат да отопляват жилищата си пълноценно – избират дали да живеят на топло, или да се хранят нормално. Това коментира в новините на Нова ТВ главният икономист на КНСБ …

error: Content is protected !!