fbpx

Синоптикът Красимир Стоев от НИМХ обяви ще има ли януарска пролет в следващите дни (таблица)

www.blitz.bg

В четвъртък и петък за кратко ще дойде пролетта, като температурите през деня ще се покачват до 10-12 градуса. Това заяви синоптикът от НИМХ Красимир Стоевв ефира на Нова телевизия. Той каза, че още днес максималните ще са между 3 и 8 градуса.

По-осезаемо ще е затоплянето в Северна България, Предбалкана и Черноморието. „През нощта вятъра ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Утре ще се усили особено в Източна България и на север от планините. Югозападният вятър ще повиши температурите и още утре ще има райони в които живакът в термометрите ще достигне стойности над 10 градуса“, заяви синоптикът.

През почивните дни също ще е сравнително топло за сезона, с тенденция температурите отново да тръгнат надолу в началото на следващата седмица. През последното десетневие на януари се очаква през страната ни да преминат доста циклони и да има обилни валежи – както от сняг, така и от дъжд, прогнозира Стойчев. Днес времето ще е предимно слънчево.

Ще продължи да духа слаб, в Източна България до умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са от минус 4° до 1°. През деня ще се затопля и максималните ще са между 7° и 12°. Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за януари и ще остане без съществена промяна. По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен, предимно южен вятър. Максимални температури на въздуха: 8-11°. Температурата на морската вода ще е 5-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 2°.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Майката на Митко от Цалапица: Започвам безмилостна борба!

Снимки ФБ и кадри БТВ Удар след удар понася борбената майка на Митко от Цалапица. Вече 8 месеца тя води ожесточена борба със съдебната система, от която иска единствено справедливи наказания за виновниците причинили смъртта на сина й. Атанаска Бакалова има и широката подкрепа на близки и не толкова хора, …

Hell's kitchen
Никол оцеля, ще готви в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Инфарктна за участниците резервация беше тази в последния епизод на Хелс китчън. Като водещи на двете кухни застанаха двама от най-добре представящите се, а именно Никол и Славейко. Борбата бе ожесточена и двата отбора завършиха на 2 секунди разлика. Според правилата Никол трябваше да напусне състезанието, но …

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

error: Content is protected !!