fbpx

Симеонов: Нито съм организатор, нито фюрер на проверките за шум по морето

Снимка: „Канал 3“

Валери Сименов нямал правомощия да отговаря на въпроса на Волен Сидеров за концесиите. Това обяви вицепремиерът в пленарната зала, след като бе повикан за днешния парламентарен контрол с питане за концесиите на златни мини, съобщи „Канал 3“.

Въпросът бе отправен именно от лидера на „Атака” в разгара на скандалите и противоречията между Патриотите и острите реплики от страна на Сидеров по адрес на Симеонов.

„Правомощията, свързани с концесиите за добив на подземни богатства, са делегирани на министъра на енергетиката. Дейността на министъра на енергетиката е в ресора на заместник министър-председателя Томислав Дончев“, заяви вицепремиерът по икономическите въпроси.

„Въпросите, свързани с подземните богатства, в това число злато, златодобив и други метали, са регламентирани със Закона за подземните богатства. Този закон е специален по отношение на Закона за концесиите, а аз председателствам Координационния съвет по концесии на основание чл. 38 ал. 3 от Закона за концесиите“, обясни Симеонов.

„Поемам ангажимент да предоставя въпросния договор за концесия на злато през моя колега Томислав Дончев, който съм сигурен, че няма да има нищо против“, допълни вицепремиерът.

Той коментира и проверките за шум по морето, като по този начин отвърна и на думите на Сидеров, че не е пратен във властта, за да се разхожда с шумомер, а да вдига пенсиите и стандарта на живот и междувременно запита дали е охраняван от полицията по време на въпросните акции в заведения в курортите.

„Проверките по морето са проверки на институциите, на контролните органи, които получават подкрепа от мен. Аз нито съм организатор, нито съм водачът, нито фюрерът, или какъвто там да било на проверките. Проверките са стандартни и не се провеждат нито първа, нито втора, нито пета година, а всяка година. Това е изцяло в моите правомощия, както и контролът върху приватизационните и следприватизационните сделки“, обяви вицепремиерът.

Валери Симеонов приветства преразглеждането на Закона за приватизацията, заради който той обвини съпартийците си в лобизъм.

„Приветствам решението на парламента, с което отпаднаха тези два параграфа от Закона за приватизация и следприватизационен контрол. Мисля, че останалото е достатъчно разяснено. Мога да кажа само, че съм доволен от развитието на нещата“, каза Валери Симеонов.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

Блиц Новини
Стефани останала неразбрана в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Отдавна зрителите на Хелс китчън очакваха сладкарката Стефани да напусне предаването. Непрекъснатите скандали, които заформяше с кой ли не от участниците натоварваха и изместваха фокуса от готвенето. Тя влезе с големи претенции за професионалист и бе сигурна, че ще грабне голямата награда. Дотолкова дотегнаха с крясъци, че …

error: Content is protected !!