fbpx

Симеонов: Ако не бях дърпал онази бабичка на границата, сега щеше да има „Олеле!“

novini.bg

Създава се една порочна практика, при която се решава нарушител на закона да не изплаща данъци, като му се опрощават данъци. Това е неправилно взето решение. Това заяви в студиото на сутрешния блок на БНТ народният представител и лидер на НФСБ Валери Симеонов Валери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската по повод опростените дългове на главното мюфтийство.

,,Законът вероятно ще мине и на второ четене с подкрепата на ГЕРБ, ДПС и „Воля“, така че в случая присъствието или отсъствието на колегите от БСП не е толкова важно. Проблемът е, че това решение не е съгласувано с „Обединени патриоти“, не е коментирано даже. Но това решение минава с натиск отгоре, това са задължения, които държавата трябва да си прибере от спечели съдебни дела. Защото основната част от тези 8 милиона са вследствие от загубени дела на главното мюфтийство за имотите, около 1500 на брой, за които то предявява претенции към българската страна. Има окончателно решение на Висшия касационен съд по този въпрос и претенциите на мюфтийството бяха отхвърлени, което отделно трябва да заплати около 5 милиона лева разноски по делото като загубила страна“, коментира Симеонов и посочи, че главният мюфтия Мустафа Хаджи не може да бъде източник на достоверна информация.

,,Опрощаването на дълговете на мюфтийството е позор за българската държава. И защо изобщо сме длъжни да плащаме данъци на вероизповеданията? Ами ако аз съм атеист и не искам да плащам? Знаете ли, цялата работа е да се прикрие работата с източването на парите на българската държава от мюфтийството“, допълни Симеонов.

Лидерът на НФСБ се върна назад към парламентарните избори от 2017 година, когато бе заснет да бута и дърпа възрастна жена на границата с Турция.

,,Искам само да припомня по този случай, че ако не бях дърпал онази бабичка на границата, сега щеше да има „Олеле!“, ама защо има две турски партии в парламента. Защото сега от ГЕРБ щяха да имат 10 народни представители, а в парламента – две турски партии в лицето на ДПС и ДОСТ“, уточни той.

По отношение на стартиралата процедура за избор на стратегически инвеститор по проекта АЕЦ „Белене“ Сименов подчерта, че трябва да се изчака и да се подходи внимателно с енергийните проекти.

,,Най-вероятно ще се явяваме самостоятелно. ВМРО вече взеха своето решение. Цялата работа е издънена“, отговори накрая депутатът на въпрос дали „Обединени патриоти“ ще се явяват заедно на изборите за Европейски парламент.

В някой случаи си много прав, но поради честите ти издънки , хората спряха да ти вярват. Че ГЕРБ /Буда тиквата/ си прави политика със всеки от вас поотделно е ясно от самата ви сватба при съставяне на позорнто ви правителство. Всичките ви държи на каишка и когато не му играете по сабята, той играе с другите примати. Но силно се надявам Бойковото правителство да падне най-после и да влезе в затвора след като основния му електорат /циганите/ избягаха от България. Мишоците първи напускат кораба ! Такъв предател не съм виждал вече 50 години. Много ясно, че за да се задържи на власт услугва на външни централи и даже си внесе американски войски да го пазят докато държавата се намира в избори.

Прям човек и нещо прави за пенсионерите това е Валери Симеонов

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

error: Content is protected !!