fbpx

Сидеров иска по-нисък праг за влизане в Европарламента

kanal3.bg

Патриотите вече не държали парламентарния кворум, твърди лидерът на „Атака“ в интервю за БНР

По-нисък праг за влизане в Европарламента поиска лидерът на „Атака“ Волен Сидеров в интервю за БНР.

„Предлагам да се спази европейският норматив. В момента българският Изборен кодекс го нарушава“. За това апелира пред БНР лидерът на партия „Атака“ и председател на групата на „Обединени патриоти“ в Народното събрание Волен Сидеров и подчерта, че предложенията му са останали в сянка.

„Европейският норматив казва, че бариерата не може да бъде повече от 5%. В България при изборите за ЕП бариерата реално е близо 6%. Всичко това ощетява по-малките партии“, каза още Сидеров.

По думите му, ГЕРБ определя всичко в парламента, а думата на Патриоите нямала никаква тежест.

„От доста време групата на Патриотите не решава кворума. Г-н Цветанов си прави кворума с „Воля“ и ДПС. Г-н Цветанов – един опитен парламентарен играч, голям политик, за мен сравним с Шарл дьо Гол, Аденауер, Кенеди и други титани в световната политическа история – той наистина е много опитен политик и той отдавна не залага кворума в парламента на групата на Патриотите“.

„Седейки в парламента, не мога да бъда част от управлението. Нещата, които съм предлагал, не са минавали… Малката коалиция влезе в управляващата коалиция с намерението да направи неща, касаещи доходи, пенсии и т.н. Вместо това ни се предлага да похарчим 2 млрд. лв. за най-луксозната военна стока Ф-16, които по никакъв начин не ни повишават защитата, а хората ще ме питат – какво стана с пенсиите“, отбеляза Сидеров.

„Цялата власт в България е в ръцете на Министерски съвет. Когато някой се сети за нещо, продължават да идват в парламента. Самият парламент прилича на Капалъ чаршия, вътре не можеш да се разминеш от хора. В Министерския съвет не можеш да влезеш. Кой където се сети, идва да протестира пред парламента. Ние сме министерска република, трябва да е ясно. Най-подлото през всички последните десетилетия е, че негодуванието и възмущението на хората беше през медиите насочено към парламента“.

Според лидера на „Атака“ целият апарат, който има достъп до ресурсите, остава абсолютно на тъмно: „Тези чиновници, този апарат, който стои там – някои от тях по 20 години, се подсмихват, когато идват избори, и си казват: „Този министър сега ще си отиде, а ние сме пак тук и ще продължим да крадем. Това е сериозният проблем за страната ни“.

Сидеров сравни конгреса на ГЕРБ с 13-ия конгрес на БКП и се обърна към ГЕРБ: „Ако искат да приличат на БКП, то нека да върнат цената на тока, водата и парното, както бяха тогава“.

В ефира на „Хоризонт“ лидерът на „Атака“ разкритикува БНР и БНТ. Според него дневният ред на медиите се разминава с този на обществото.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Майката на Митко от Цалапица: Започвам безмилостна борба!

Снимки ФБ и кадри БТВ Удар след удар понася борбената майка на Митко от Цалапица. Вече 8 месеца тя води ожесточена борба със съдебната система, от която иска единствено справедливи наказания за виновниците причинили смъртта на сина й. Атанаска Бакалова има и широката подкрепа на близки и не толкова хора, …

Hell's kitchen
Никол оцеля, ще готви в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Инфарктна за участниците резервация беше тази в последния епизод на Хелс китчън. Като водещи на двете кухни застанаха двама от най-добре представящите се, а именно Никол и Славейко. Борбата бе ожесточена и двата отбора завършиха на 2 секунди разлика. Според правилата Никол трябваше да напусне състезанието, но …

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

error: Content is protected !!