fbpx

Сестра на вятъра от Варна ще обиколи Земята на мотор

www.flagman.bg

По време на околосветското си пътешествие смелата българска ще премине през повече от 20 държави

След две седмици Виолета Иванова от Варна тръгва на околосветско пътешествие. Ако успее, тя ще е първата българка, обиколила планетата Земята на мотор, съобщава Нова телевизия. По думите й пътуването е с кауза – да покаже на всички жени, че тяхното бъдеще зависи само и единствено от самите тях.
43-годишната Вили е майка на две дъщери и съпруга на моторист.
„Моторът не е опасност. Той е машина. Рискът е по-голям, защото не си сам на пътя. Колкото и да внимаваш, има други, които не внимават“, каза тя пред камерата на Нова телевизия.
През 2014 г. Вили прави първото си далечно пътешествие на мотор от София до Барселона, а година по-късно пътува напълно сама до Дания и Швеция.
Преди три години семейството се мести да живее във Франция.
„Отидохме там заради голямата ми дъщеря, която искаше да учи там. Две седмици преди да тръгнем, разбрах, че съм бременна с второто дете. Детето ми беше минало около 6000 км с мен в корема. Затова и то ще стане моторист“, добавя Вили.
За да покаже на дъщерите си колко силна може да е една жена, Виолета започва на 14 април околосветското си пътешествие. С нея ще са съпругът й и 3-годишната й дъщеря.
Вили никога не използва джипиес при пътуванията си, въпреки че се е губила в центъра на Лондон.
По време на околосветското си пътешествие дамата ще премине през повече от 20 държави –  Турция, Иран, Пакистан, Индия, Непал, Хималаите, Китай, Тибет, Малайзия, Нова Зеландия, САЩ. Обиколката ще е около 56 000 км и трябва да приключи в България през ноември 2019 г.
Предизвикателство е да преминем между непроходима суша около 800 км между Колумбия и Панама, споделя тя.
Преди да поеме на път, Вили ще участва в международната щафета на жените на мотор, която започва от Шотландия и има за цел да обърне внимание на мотоиндустрията, че все повече жени карат мотори.
Това околосветско си пътешествие е сбъдване на моя мечта, споделя Вили.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!