fbpx

Семейство Олафсън превърна пещера в луксозен дом

 

 

Семейството на Робърт Олафсън дълго време си търсело дом, но всички оферти в Калифорния били прекалено скъпи за възможностите им. Вместо мечтата да притежават собствен имот, можели да си позволят само тесен апартамент с много съседи. 

Те дълго търсели собствено жилище, но добри предложения така и не се появявали. Цените не спирали да растат, а надеждата им да намерят приличен дом се топяла пред очите им.

Отчаяни, съпрузите се решили на нещо изключително крайно – отказали се от опитите си да намерят обикновено жилище и се заселили в пещера.

Отначало съседите не спирали да им се присмиват. Все пак кой нормален човек живее в каменна яма?

Но месеци по-късно Олафсън поканили старите си познати на гости. Щом влезли вътре, подигравателният им смях се сменил със завист. Някогашната дупка в скалите сега била истински дворец!

Историята с необикновения дом на семейство Олафсън започнала, когато по време на една от разходките си се натъкнали на малка пещера. Тя не била много дълбока и по всичко личало, че не се използва от животни.

Идеята просто се родила от само себе си! Защо пък да не вземат под наем пещерата или да я купят? Тя била на територията на един от многото паркове в района и властите се съгласили на сделка.

Робърт теглил малък заем от банката и взел под наем пещерата за 250 години.

Хората, живеещи в съседните къщи, веднага започнали да се подиграват на новия си съсед – пещерния човек.

Шест месеца по-късно Робърт поканил няколко съседи на гости на вечеря. Глождени от огромно любопитството, те се съгласили. Когато влезли в пещерата, останали безмълвни.

Те очаквали да видят мизерия и много влага, но вместо това Робърт ги посрещнал в истински дворец от камък с всички необходими удобства и комуникации.

Голяма част от работата по преустройството семейството свършило само.

След 6 месеца усилен труд от старата пещера не останал и помен. Подът станал гладък, сводовете – обработени… А камината на дърва придавала невероятен уют на кокетната дневна.

Проблемът с влагата Робър решил с помощта на специални панели.

Навсякъде станало чисто и сухо. Липсата на осветление в отдалечените стаи компенсирал с подсветката.

А във външните стаи добавил допълнителни прозорци.

Смешният пещерняк бързо се превърнал в пример за подражание. А местните все по-активно търсят празни пещери, за да превърнат своята мечта в действителност. /jenata.blitz.bg

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Do not dye Easter eggs this color

Easter is coming – that means it’s time to think about dyeing eggs. Traditionally, the best colors are red, burgundy and orange. Church does not forbid painting one of the main symbols of Easter in other colors, but it is better to avoid using dark shades. What colors are eggs …

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

Блиц Новини
Участничка в „Ергенът“ се оплака от нездравословни условия

Снимки профил инстаграм Дамите в романтичното шоу „Ергенът“ окапват една по една. Много момичета са вече извън формата и разказват за впечатленията и преживяванията си от престоя вътре. Оказа се, че любовта не е единственото, което ги придружава в ежедневието. Явно храненето не им се е отразило добре. Една от …

error: Content is protected !!