fbpx

Седем съвета за работещите от вкъщи

profit.bg

Работата от вкъщи може да бъде благословия и проклятие. Да се работи и живее на едно и също място създава предизвикателства – необходими са различни зони – работна и домашна.

Ако през последните седмици усещате, че продуктивността ви страда от липсата на подходяща среда, то следващите няколко съвета ще ви бъдат от полза. Те ще стимулират в положителна посока работната атмосфера у дома.

Въведете сутрешен режим
Подхождането към всеки един нов ден е ключов за успеха през работния ден. Всеки, който работи, има сутрешен режим. Това, че сте у дома, не означава, че може да се въргаляте в леглото до обяд. Дистанцирайте се от домашните задължения.

Оформете работно пространство
Неслучайно има понятие като домашен офис. Това трябва да е зона, в която, стъпвайки, вече се пренасяте в работна атмосфера.

Трябва ви график
Съставете списък на графика за деня. Ставане от леглото, старт на работния ден, време за хранене, почивки за отпускане и т.н. Спазвайте графика!

Много задачи, много задачи… много задачи…
Ако има неща, които се налага да извършите по време на работния ден, опитайте се да им намерите по-удачно време за случване. Например, трябва да се обадите на лекаря.

Свършете го, докато се наслаждавате на сутрешната си разходка. Докато варите паста за обяд, проверете електронната си поща, пуснете пост в социалните мрежи и т.н.

Бъдете готови да работите мобилно
Инвестирайте в покупки, които ви позволяват да работите мобилно. Ако имате смартфон, лаптоп, портативна Wi-Fi точка, зарядно за кола, може да работите от двора на вилата си, от близкия парк или от колата си.

Идентифицирайте и елиминирайте нещата, които грабят от времето ви
Всеки един от нас може да се „подхлъзне“ и да се увлече по социалната мрежа или пък по някое предаване.

Определете кои са критичните моменти от работния ден и ги овладейте. Или им отделете конкретно време и продължителност, на които да се наслаждавате, или ги отложете за след края на работния ден.

Използвайте доказани техники
През 80-те години на 20 в. Франческо Кирило изобретява техника за управление на времето. Тя предлага да работим по 25 минути, следвани от 5-минутни почивки. Разбира се, разполагаме и с една по-голяма почивка – за обяд.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

error: Content is protected !!