fbpx

Свърши се най-сетне! Повече няма да има Биг Брадър, даже продуцентите не виждат смисъл от него

Риалити форматът „Биг Брадър“ и производното му шоу „ВИП Брадър“ няма да се излъчват повече в България. На тяхно място през есента се готви ново шоу, напълно вероятно е това да бъде и „Денсинг старс“, пише Блиц.

Продуцентите на формата вече не виждат смисъл да влагат в сеирджийското шоу, което в последните години не им носи особени печалби. Рейтингът се срина главоломно през последните два сезона, а идеите им за освежаване се изчерпаха.

Голям проблем е вече и намирането на популярни личности, които са готови да се излагат в шоуто срещу малко пари. В последният сезон нямаше нито една голяма звезда, продуцентите изпробваха да правят рейтинг с треторазрядни звезди. Удариха на камък и рейтингът им падна главоломно. А дори и да се навие някоя от големите ни звезди, то тя иска една камара с пари и подписва специален договор, чрез който връзват ръцете на продуцентите и те по никакъв начин не могат да ги използват пълноценно за шоуто.

Носят се слухове и за още една причина, довела до спирането на предаването. Нашите получили отказ за правата на шоуто от първоизточниците в Холандия.

Именно там се заражда идеята за това шоу, в което определен брой участници живеят в къща за около 2-3 месеца под непрекъснатото наблюдение на телевизионните камери.

Пробно тръгва през 1999 г., но оттогава има варианти по целия свят – Англия, Австралия, Германия, Канада, Испания, САЩ, включително и в България. Името на шоуто произлиза от романа 1984 на Джордж Оруел, в който Големия брат управлява диктатурата си като непрекъснато наблюдава поданиците си чрез техните телевизионни екрани и им напомня това с фразата: „Големият брат те наблюдава“.

В България първият сезон стартира през 2004 г. с обикновени участници. Две години по-късно в Къщата заживяват и популярни личности, а Константин е първият победител в шоуто. Оттогава е имало цели 10 ВИП сезона, 5 с обикновени хора, един семеен и 6 сезона с участници от всички предавания досега.

На мен пък ми беше интересно !

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Майката на Митко от Цалапица: Започвам безмилостна борба!

Снимки ФБ и кадри БТВ Удар след удар понася борбената майка на Митко от Цалапица. Вече 8 месеца тя води ожесточена борба със съдебната система, от която иска единствено справедливи наказания за виновниците причинили смъртта на сина й. Атанаска Бакалова има и широката подкрепа на близки и не толкова хора, …

Hell's kitchen
Никол оцеля, ще готви в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Инфарктна за участниците резервация беше тази в последния епизод на Хелс китчън. Като водещи на двете кухни застанаха двама от най-добре представящите се, а именно Никол и Славейко. Борбата бе ожесточена и двата отбора завършиха на 2 секунди разлика. Според правилата Никол трябваше да напусне състезанието, но …

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

error: Content is protected !!